Košarka 19.04.2017. 08:48. Zadnja izmjena: 19.04.2017. 09:11.

Final Four

Završni košarkaški turnir najbolje četiri ekipe C-1 lige

Nakon regularnog dijela C-1 lige sjever na redu je završni turnir najbolje četiri ekipe. Momčadi koje su kroz regularni dio sezone izborile prve četiri pozicije igrat će Final Four koji je na rasporedu 21. i 22. travnja 2017. godine. Pošto je dvorana u Murskom Središću u subotu 22. travnja zauzeta zbog turnira u odbojci traži se drugo mjesto za Final Four.

Na završni turnir plasirale su se sljedeće momčadi: Čakovec Globetka, Petrijanec, Dubravčan i Lepoglava. Polufinalni susreti igraju se u petak (21. travnja) dok se susret za treće mjesto te finale igraju u subotu (22. travnja)  Sustav natjecanja je takav da će u polufinalu igrati prvi iz regularnog dijela protiv četvrtoplasiranog te drugoplasirani protiv trećeplasiranog. Tako će se branitelji naslova i prvoplasirani u regularnom dijelu bez poraza, Čakovec Globetka sastati sa četvrtom Lepoglavom koja je ostvarila 15 pobjeda i sedam poraza. Drugoplasirani Petrijanec s 18 pobjeda i četiri poraza igra protiv trećeg Dubravčana koji je regularni dio završio s 15 pobjeda i sedam poraza.

Petak 21. travnja

  • 18:00 (1.) Čakovec Globetka – (4.) Lepoglava

Oba susreta u regularnom dijelu lige dobila je Čakovec Globetka.  Prvi puta su se sastali u 3. kolu kada je Čakovec Globetka slavila u Lepoglavi rezultatom 80:70. Prvaci su se u tom susretu morali jako pomućiti da dođu do pobjede. Nakon prve četvrtine bili su u minusu od 11 poena, a tek su na kraju treće četvrtine rezultat izjednačili da bi otpor žilavog domaćina slomili u posljednjoj dionici. Susret u Čakovcu bio je jednosmjerna ulica, tu je Čakovec Globetka nakon tri četvrtine igre bila u plusu od 31 poena razlike, a gosti su smanjili na minus 16 u posljednjoj dionici kada su prvaci spustili dvije brzine niže. Lepoglava je opasan protivnik s nekoliko drugoligaških igrača (Maček, Komes, Karpov, Smontara) i mogu biti vrlo neugodni ako ih se ozbiljno ne shvati, ali kvaliteta, iskustvo i sve ostalo je na strani branitelja naslova.

  • 20:00 (2.) Petrijanec – (3.) Dubravčan

Petrijanec je također bio oba puta bolji od Dubravčana u regularnom dijelu. Prvi puta su se susreli u 11. kolu u Petrijancu. Domaćini su slavili relativno lako, do poluvremena su bili u plusu od pet poena razlike, a pitanje pobjednika riješeno je u trećoj dionici kada bježe na plus 17. Dubravčan je u posljednjoj dionici uspio smanjiti na minus 11. Niti u posljednjem 22. kolu regularnog dijela kada je Dubravčan bio domaćin, nije bilo neizvjesnosti. Već nakon prvih deset minuta bilo je plus osam za goste, na poluvremenu plus šest, a susret je opet riješen u trećoj četvrtini kada gosti bježe na plus 16. Dubravčan je dobio posljednju dionicu, ali bilo je to dovoljno samo za smanjenje razlike na minus devet. Iako je Petrijanec doputovao na taj susret sa samo šest igrača, Dubravčan to nije iskoristio. Bez obzira na dvije relativno lagane pobjede, Dubravčan nikako nije bez šansi u ovom duelu. Kvalitetu imaju, posebno na bekovskim pozicijama i ako Darko Varga “poludi“ sve je moguće. Gosti su puno iskusniji i stariji, ekipa koja je jako dugo na okupu, ali nepobjediva nije.  

Subota 22. travnja

  • 18 sati - Susret za 3. mjesto
  • 20 sati - Finale