Košarka 14.02.2020. 12:08. Zadnja izmjena: 14.02.2020. 12:08.

Košarkaško prvenstvo

ZIMSKO PRVENSTVO: Branitelji naslova startali pobjedom

Drugo izdanje Zimskog košarkaškog prvenstva 2020. otvoreno je dvobojem prošlogodišnjih finalista. Prvaci, momčad Park`s-a na suprotnoj je strani imala viceprvake, ekipu Laganini Basket Casea.

Ishod utakmice bio je kao i u finalu od prošle sezone. Park`s je došao do pobjede 64:51. Nakon potpuno izjednačenog prvog poluvremena, Laganini Basket Case nije mogao držati isti ritam iz prvog poluvremena pa su momci iz Parks`a došli do zaslužene pobjede. Matija Novak s 26 te Darko Terek s 17 poena najbolji kod pobjednika dok su kod poraženih najbolje odigrali Vurušić i Marković s po 10 poena.

U drugoj utakmici dana sastali su se Stoperi Fiškal i AGM Basket. Pobjedu su odnijeli Stoperi rezultatom 60:51, a to im je uspjelo nakon što su preokrenuli osam poena minusa koliko su zaostajali nakon prvog poluvremena. Ivica Kasapović s 16 poena najbolji kod pobjednika dok je kod AGM-a najbolji bio Matija Terek s 24 poena.

U posljednjoj utakmici prvog kola susreli su se Katruže i PPČ. Pobjeda je otišla na stranu momčadi PPČ koju je predvodio Neven Levačić s 17 poena. Najbolji kod Katruža bio je IgorMomčilović s 16 poena.