Košarka 19.02.2020. 08:32. Zadnja izmjena: 19.02.2020. 08:41.

Košarka

Zimsko prvenstvo: PPČ šokirao prošlogodišnje finaliste

Vrlo zanimljivo je bilo u 2. kolu Zimskog prvenstva gdje je najveće iznenađenje napravila ekipa PPČ koja je s 57:51 slavila protiv prošlogodišnjih finalista Laganini Basket Case koji je nakon dvije odigrane utakmice u ovoj sezoni na dnu ljestvice bez pobjede. Iako su košarkaši Laganini Basket Casea krenuli odlično i prvu četvrtinu dobili s 8 poena prednosti, PPČ je igrao sve bolje u nastavku utakmice, a utakmica je otišla u produžetak kojeg su momci iz PPČ-a dobili s 9:3. Najbolji u redovima pobjednika bio je Neven Levačić s 17 poena dok je kod poraženih najviše ubacio Mario Novak-Medo, 22 poena.

Katruže su došle do svoje prve pobjede u utakmici protiv AGM Basketa s 62:53. Iako su svakoj momčadi pripale po dvije četvrtine, Katruže su svoje dobile uvjerljivije i na kraju zasluženo slavile. Nikša Golubić je s 20 poena predvodio poražene dok je Igor Momčilović s 14 bio najbolji kod pobjedničke momčadi.

Prvaci Park`s imali su neočekivano težak posao protiv najstarije momčadi na prvenstvu, Stopera Fiškal. Iako su do poluvremena napravili prednost od 10 poena, iskusni Stoperi smanjivali su prednost i uveli utakmicu u neizvjesne vode, ali za iznenađenje na kraju nije bilo dovoljno snage. Park`s je slavio s 55:51. Matija Novak još je jednom odigrao odličnu utakmicu u kojoj je Stoperima Fiškal ubacio 31 poen te se nalazi uvjerljivo na vrhu ljestvice strijelaca nakon prva dva kola. Dino Jalušić je kod Stopera bio najbolji s 16 poena.