Sport 19.07.2018. 07:35. Zadnja izmjena: 19.07.2018. 07:35.

Streličarski turnir

Krešimiru Štrukelju osma Zlatna strijela Preloga

Streličarski klub Prelog bio je domaćin tradicionalnog 24. po redu streličarskog turnira "Zlatna strijela Preloga". Na ovom turniru nastupilo je više od 80 streličara iz Slovenije i Hrvatske, koji su se borili da rezultatom iz kvalifikacija uđu u finalna raspucavanja na jaja za Zlatnu strijelu. Iz domačinskog streličarskog kluba „Prelog“ nastupio je Ivan Horvat u stilu složeni luk veteranske kategorije i osvojio zlatnu medalju.

Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Čakovec nastupilo je 15 streličara a osvojili su 10 medalja. U stilu složenog luka među dječacima do 14 godina Štefan Granatir osvojio je zlatnu medalju. U stilu goli luk među seniorkama Mija Mance osvojila je srebrnu medalju. U stilu standardni luk među djevojčicama do 14 godina Marta Galina osvojila je zlatnu medalju, dok su među kadetima naši osvojili: Jan Miljan zlatnu medalju, Nikola Brezovec srebrnu medalju, dok je Fran Kovačić bio nešto sputan s opremom i na kraju ovojio brončanu medalju.

U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina Leon Kolarić osvojio je srebrnu medalju. U konkurenciji seniorki Sanela Kovačić također osvaja srebrnu medalju. U najbrojnijoj konkurenciji seniora Krešimir Štrukelj osvaja srebrnu medalju, dok je Tin Makitan osvojio brončanu medalju. Mladen Kodba zauzeo je četvrto mjesto, Tihomir Miljan zauzima peto mjesto, Karlo Cilar zauzeo je šesto mjesto, dok je Ivan Hajdinjak na kraju zauzeo osmo mjesto. U konkurenciji veterana nešto slabije je pucao Mihael Štebih i na kraju zauzeo samo četvrto mjesto.

Nakon turnirskog djela po četiri nabolje plasirana streličara u svakom stilu luka, apsolutne kategorije ostvarili su pravo na sudjelovanje u raspucavanju na jaje za Zlatnu strijelu Preloga. Naši streličari dobro su pucali u tim napetim raspucavanjima gdije smo u standardnom luku imali čak dva predstavnika. Nikola Brezovec je na žalost ispao u prvom krugu, ali je Jan Miljan pogodio jaje na 20 metra i ušao u finale gdje su ga samo milimetri dijelili do osvajanja zlatne strijele, ali na žalost nedostajalo je malo sreće pa je Jan na kraju zauzeo drugo mjesto. U olimpijskom luku jedino je Krešimir Štrukelj uspio pogoditi jaja na 30 metara i tako postao osvajač Zlatne strijele Preloga za 2018. godinu. Ovo je Krešimiru već osma osvojena Zlatna strijela što je i rekord među svim streličarima.

Izvor: 3299