Sport 29.07.2020. 14:16. Zadnja izmjena: 29.07.2020. 14:19.

15. i 16. kolovoza

[Međimurec] 22. nogometni turnir pionira U-14

Jedan od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije, Međimurec 2020. bit će održan. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske smatra kako ne postoje prepreke za planirano održavanje turnira 15. i 16. kolovoza, uz naravno pridržavanje svih mjera i preporuka koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

-Nadali smo se ovakvoj odluci ,jer možemo ispoštovati sve preporućene mjere, tako da sad možemo nastaviti s našom tradicijom, izjavio je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer.

Govoreći o 22. po redu turniru rekao je kako zbog cijele situacije oko pandemije COVID-19 virusa po prvi put smotra mladih nogometaša neće imati međunarodni predznak. -Na turnir smo, zbog objektivnih razloga, pozvali samo hrvatske ekipe,  istaknuo je. Tako je turnir nakon godina rasta dolazaka ekipa iz brojnih europskih država, pa čak i posljednjih izdanja kada je imao i internacionalni karkter, MeđImurec U14 2020 ostao hrvatska nogometna priča. -Organizacija turnira samo s hrvatskim ekipama bio je jedini način da zadržimo tradiciju. Međimurec U14 je nešto po čemu smo propoznatljivi diljem starog kontinenta, promocija je to i Međimurja i Hrvatske te je s obzirom na nastalu situaciju važno bilo zadržati kontinuitet. I hrvatske ekipe pobrinut će se za kvalitetu, poručio je čelni čovjek nogometne priče u Dunjkovcu i Pretetincu.