Nogomet 30.09.2016. 09:12. Zadnja izmjena: 30.09.2016. 09:23.

Odluke i zaključci

15. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza

Održana je 15. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić), prva nakon godišnjih odmora, iz opsežnog dnevnog reda izdvajamo najvažnije odluke i zaključke:

Jednoglasni je zaključak članova IO-a da se i ove godine u zajednici s djelatnicima NGC-a Aton Nedelišće ide u organizaciju 2. klupskog malonogometnog prvenstva Međimurja s mantinelom, ovaj puta na terenu s umjetnom travom u dvorani Aton Nedelišće. U seniorskoj (kotizacija 500 kuna), veteranskoj (kotizacija 400 kuna) i konkurenciji mladih (rođenih 2004.godine i mlađih – bez kotizacije). Pravo nastupa imaju svi međimurski registrirani klubovi, prijave se primaju do 16. prosinca, svečanost izvlačenja parova po grupama predviđena je za 20. prosinca, a početak prvenstva 26. prosinca.

Obzirom da je prošlogodišnje prvenstvo, iako organizirano u zadnji čas, uspjelo, ove se godine očekuje još bolja organizacija, masovnost i nova popratna događanja. Prošle je godine nastupilo 32 seniorskih, 8 veteranskih i 12 ekipa mladih, odigrano je 106 utakmica, ove se godine s pravom očekuje veći broj sudionika kojima pak će se plaćena kotizacija vratiti kroz nagrade. Ovih dana počinju razgovori s odgovornima NGC-a koji su se protekle sezone pokazali kao odličan suorganizator s mnogo novosti u organizaciji.

Članovi Izvršnog odora obaviješteni su o aktivnostima Saveza između dvije sjednice IO-a. Uspješno je ocijenjen početak prvenstva županijskim ligama i Međužupanijskoj ligi Čakovec Varaždin čije je sjedište u Čakovcu. Izražena je nada će u idućoj sezoni opet u županijskoj ligi nastupiti ekipa NK-a Zebanec koji su ove sezone odustali od nastupa, financijska situacija, a određeni sitni problemi javljaju kod organizacije Lige mladih, prvog takvog natjecanja u Hrvatskoj (U-10, U-12 i U-15).

Dio prisutnih na sastanku

Komisija za mlade i Natjecateljska komisija detaljno će pratiti jesenji dio prvenstva i odmah iza toga održati će se plenarni sastanak svih učesnika na kojem će se uočeni nedostaci dogovorom pred drugi dio prvenstva otkloniti. Zato nije dobro da pojedini klubovi javnim priopćenjem pokušavaju opstruirati ovu korisnu ideju već u začetku.

Od ostalih pitanja spominjemo da će umjesto Stjepana Talana koji je zahvalio na povjerenju novi predsjednik Komisije za žalbe Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin biti Boris Novak, a vrlo opširna diskusija vodila se oko sudačke i trenerske problematike.

Kod sudaca je konačno počelo s određenim sankcijama, a trenerska organizacija ima probleme oko licenciranja gdje klubovi ignoriraju odluke IO-a pa je odlučeno da se neodgovorni klubovi prvo novčano kazne, da treneri na utakmicama imaju iskaznice, a ako budu i dalje ignorirali pozitivne odluke, slijedi i oduzimanje bodova.

Kažnjavat će se (konačno) i neodgovorni delegati koji nesavjesno vrše svoje dužnosti i ne upisuju u zapisnike nedostatke na utakmicama županijskih liga kojih ima i koji za sada prolaze bez za to određenih sankcija.