Nogomet 07.04.2017. 08:56. Zadnja izmjena: 07.04.2017. 08:56.

Organizacija u tijeku

19. međunarodni turnir pionira U-12 "Međimurec 2017."

U Nogometnom klubu Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec) vrlo intenzivno rade i već su daleko odmakli oko organizacije tradicionalnog 19. turnira pionira U-12 „Međimurec 2017.“ koji će se ove godine održati 12. i 13. kolovoza na igralištu Hraščica, koji je već godinama licenciran od strane Hrvatskog nogometnog saveza i Europske krovne nogometne organizacije UEFE. Turnir će ove godine okupiti 12 ekipa sudionica iz Japana, Švedske, Mađarske, Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. To su dvije ekipe više nego prijašnjih godina, a sve su već potvrdile svoje učešće, što znači: FC Oxala Tokio (Japan), FC Rodeby Aif (Švedska), MTK Budimpešta (Mađarska), FC Sturm Graz (Austrija), FK Crvena zvezda Beograd (Srbija), NK Maribor (Slovenija), NK Dinamo (Zagreb), NK Hajduk (Split), NK Rijeka, NK Varaždin, NK Međimurje (Čakovec) i domaćin NK Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec).

Očekuje se da će turniru i popratnim sadržajima uz turnir prisustvovati i sudjelovati preko 5000 posjetitelja i natjecatelja, da će turnir pohoditi predsjednik HNS-a Davor Šuker, najavio je već sada svoj dolazak japanski veleposlanik u RH. Pokrovitelji turnira su, uz Općinu Nedelišće i Međimursku županiju, Hrvatski i Međimurski nogometni savez, tu su i brojni sponzori, a predsjednik IO-a i „glavni dirigent“ na turniru je predsjednik kluba organizatora i domaćina Mišel Ganzer. Spominjemo i podatak da su prvi podupiratelji turnira bili naši – međimurski reprezentativci Robert Jarni i Dražen Ladić, da su na turniru kao dvanaest godišnjaci nastupili brojni danas poznati internacionalci: Mateo Kovačić, Alen Halilović, Ivan Perišić, Marko Pjaca, Nikola Kalinić, Tin Jedvaj, Ivan Strinić, Ivan Kelava, Mateo Pašalić, Marko Rog, Josip Pivarić, Andrej Kramarić, Mateo Pavlović... te da je do sada na 18 odigranih turnira 14 puta pobjednik bio Dinamo Zagreb, 2 puta Hajduk Split, a po jednom Zagreb i Varaždin..

U NK Međimurcu usporedo se vrše pripreme za proslavu velikog jubileja kluba – 80 godišnjice uspješnog rada i djelovanja, koja će se obilježiti dan prije početka turnira – 11. kolovoza 2017. godine.