Nogomet 21.08.2019. 08:42. Zadnja izmjena: 21.08.2019. 08:45.

1. kolo

2. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA: Međimurje i Orijent neriješeno

MEĐIMURJE – ORIJENT 1919 1:1

Čakovec – Stadion SRC Mladost. Gledatelja: 500. Sudac Goran Pečarić, pomoćnici Marić i Vuković (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Šimičić (62), 1:1 Liber (84).

Međimurje: Koprić, Šimičić (82.Patafta), Knezović (52. Ceraj), Hranilović, Ikić, Ivančić, Novoselec, Brcković, Hudeček, Čikvar (63. Dodlek), Hlišć. Trener Matija Kristić.

Orijent 1919: Benković, Mulac, Gerc, Iličić (85. Fumić), Travaglia, Monjac (77. Flego), Liber, Ivančević (66. Črnko), Mohorovičić, Vidas, Tadejević. Trener Fausto Budicin.

Domaći su unatoč optimističnim najavama slabo otvorili novu prvenstvenu sezonu te se, umjesto najavljene pobjede i tri boda, moraju zadovoljiti tek jednim osvojenim bodom. Za razliku od njih, gosti iz Rijeke igrali su vrlo borbeno tijekom cijelog susreta te se na kraju vraćaju kući s velikim bodom iz Čakovca.

Domaći su dobro otvorili susret, već do 6. minute imali su tri vrlo izgledne prilike za uvjerljivo vodstvo. Ivančić je bio neprecizan u 3. i 6. minuti, a Čikvar je u 4. minuti iz izgledne pozicije pogodio prečku. Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena do 20. minute kada je domaći vratar Koprić dva puta odličnim intervencijama spriječio goste da dođu u vodstvo.

U drugom poluvremenu igrači Međimurja nastavili su tamo gdje su stali prije odmora, s promašajima. U 47. minuti Čikvar je u izglednoj situaciji slabo reagirao, u 58. minuti ponovo je spašavao Koprić, a vodeći pogodak konačno je postignut u 62.minuti. Na dobar ubačaj s desne strane Šimičić je efektno poentirao glavom. U 78. minuti sudac Pečarić nije dosudio očigledan prekršaj za domaće na rubu gostujućeg kaznenog prostora, a još je više pogriješio u 84. minuti prilikom izjednačujućeg pogotka gostiju. Iako je bio u blizini, uvažio je znak pomoćnika Vukovića i dosudio nepostojeći prekršaj za goste nakon kojeg postižu pogodak za izjednačenje. Valja još spomenuti da su na susretu s Riječanima domaći navijači, „Anđeli“, proslavili desetu godišnjicu djelovanja.

Parovi 2. kola: Cibalia – Dubrava Tim Kabel, Dugopolje – Croatia, Hajduk II – Kustošija, Rudeš – Šibenik, Osijek II – BSK, Orijent 1919 – Dinamo II, Hrvatski dragovoljac – Međimurje, Sesvete - Solin.