Nogomet 29.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

2. MEĐIMURSKA LIGA-ZAPAD; NK Strahoninec

NK Strahoninec ponovno na stazama uspjeha

 

Ne tako davno NK Strahoninec bio je jedan od ponajboljih klubova u Međimurju. Oni malo stariji pratitelji nogometnih zbivanja sigurno se prisjećaju sezonu 1986/87. kada je tadašnji Partizan kao sudionik regionalne nogometne lige Zagreb sjever osvojio prvo mjesto te igrao u kvalifikacijama za drugu hrvatsku ligu u kojoj je u dva susreta bio bolji od Trešnjevke i ostvario povijesni uspjeh. Nakon toga Strahoninec je igrao u raznim ligama u Međimurju i izvan njega dok je već niz godina sudionik 2. Međimurske lige gdje pokušava da se probije do najelitniju ali nikako da mu to uspije. U minulom jesenskom dijelu prvenstva NK Strahoninec je kroz 15. prvenstvenih utakmica ostvario 12 pobjeda uz dva neriješena rezultata dok su tek jednom poraženi. Postigli su 43 pogodaka primili najmanje u ligi 13 što im je donijelo na kraju prvenstva 38 osvojena boda te jedan više od prvog pratitelja Jedinstva iz Gornjeg Mihaljevca. Pod vodstvom Vladimira Pavlekovića jesenski naslov prvaka osvojili su igrači: Dario Brez, Darko Zlatarek, Denis Tratnjak, Denis Vurušić, Dominik Zver, Filip Žunić, Jurica Žerjav, Karlo Kovačić, Patrik Kolarić, Robert Kocijan, Dino Jalušić, Jurica Jalušić, Denis Marčec, Bojan Bacinger, Ivan Ričko, Neven Drabić, Renato Kolar, Stiven Fučko

 

Velike zasluge za osvajanje jesenskog naslova prvaka zasigurno pripadaju i novoizabranoj upravi kluba na čijem je čelu mladi predsjednik Miljenko Škvorc, dopredsjednici su mu: Medardo Bujan i Leček Nikola, tajnik je Tomašić Velimir, sportski direktor: Tomica Zobec dok su ostali članovi uprave  Dario Srnec, Ivica Bujan, Mladen Topolnjak, Željko Drabić, Dragan Krištofić, Krešo Lehkec.

 

U razgovoru predsjednik kluba Miljenko Škvorc je rekao; Nakon što smo u siječnju preuzeli klub postavili smo si primarni zadatak da ga što prije vratimo na stare staze uspjeha a to je 1. Međimurska liga gdje mu je s obzirom na tradiciju i renome kluba objektivno i mjesto. U ljeti smo zadržali sve naše igrače na okupu te za trenera seniora postavili Vladimira Pavlekovića nekad našeg odličnog igrača koji naše igrače dobro poznaje jer ih je vodio u mlađim uzrasnim kategorijama što se nam pokazalo kao odličan potez. Posebno bih naglasio da je devedeset posto seniorske ekipe čine domaći igrači koji su ujedno i proizvod naše škole nogometa dok je prosječna starost ekipe su 23 godine. Uz to vratili smo naše igrače koji su bili u drugim klubovima dok smo doveli Bacingera i Tratnjaka. U prvenstvo smo krenuli sa dvije uzastopne pobjede da bi u Gornjem Mihaljevcu protiv Jedinstva remizirali. Nakon toga uvidjeli smo snagu naše ekipe te do kraja prvenstva uz još jedan neriješen rezultat te jedan poraz ostvarili deset pobjeda i prvi dio prvenstva završili na najbolji mogući način osvajanjem jesenskog naslova prvaka. Pripreme za proljetni dio prvenstva započet ćemo polovinom siječnja dok kompletni igrački kadar iz jeseni ostaje na okupu a nitko nam nije u planu za dovesti. Posebno bih pohvalio sve igrače i trenera koji su i najzaslužniji za ove odlične rezultate kao i moje suradnike te se zahvalio na pomoći općini Strahoninec, školi nogometa  svim donatorima i sponzorima koji nam na bilo koji način pomažu te navijačima-prijateljima kluba. Svjesni smo da nas na proljeće čeka teška borba za prvo mjesto ali također i da smo odlučni da vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici zadržimo te tako nakon deset godina ponovno klub vratimo tamo gdje mu je i objektivno i mjesto u najelitniji međimurski rang takmičenja. Tada ćemo a siguran sam da hoćemo na kraju prvenstva napraviti takvu feštu kakva se ne pamti u našem kraju- rekao nam je realni i objektivni predsjednik kluba Miljenko Škvorc kojemu se je ovih dana rodila i kčerkica Franka te proživljava najljepše trenutke sreće u životu a ako njegov klub slijedeće godine se okiti sa naslovom prvaka lige zasigurno će biti najsretniji čovjek na svijetu.

Izvor: 3062