Nogomet 27.06.2019. 08:26. Zadnja izmjena: 27.06.2019. 08:28.

Čakovec

2. Međunarodni turnir djevojčica Volim nogomet: Najbolje igrale Zadranke i Vojvođanke

Nogometna škola Međimurje-Čakovec organizirala je nedavno 2. Međunarodni turnir djevojčica „Volim nogomet“, koji se dva dana igrao na terenima SRC-a Mladost Čakovec. Na turniru su nastupile 24 ekipe iz 7 europskih država (Austrija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Slovačka, Srbija, Slovenija i Hrvatska) u kategorijama U-13 i U15, a sudjelovalo je više od 400 mladih igračica. Na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: FC Viena Beč (Austrija), ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Maribor i ŽNK Krim Ljubljana (Slovenija), FC Spartak Trnava (Slovačka), ŽFK Banja Luka i ŽFK Lokomotiva Brčko (BiH), ŽFK Vojvodina Novi Sad (Srbija), FC Viktoria Haladas (Mađarska) te ŽNK Donat Zadar, ŽNK Rijeka, ŽNK Marjan Split, ŽNK Osijek, ŽNK Vrčevo Raštane i NŠ Međimurje-Čakovec (Hrvatska).

Unatoč velikoj vrućini brojni gledatelji i prisutni stručnjaci mogli su vidjeti kvalitetan i zanimljiv nogomet, što je pokazatelj da ženski nogomet uzima sve više maha. Igralo se efikasno i borbeno, a na kraju su zasluženo titulu najboljih osvojile djevojčice ŽNK-a Donat iz Zadra u kategoriji U-13 te djevojčice ŽFK-a Vojvodina iz Novog Sada u kategoriji U-15. 

U kategoriji U-13 za NŠ-u Međimurje Čakovec nastupile su Lea Bartolić, Anja Horvat, Lucija Huzjak, Nicole Murk, Lana i Stela Zorković, Kaja Županić, Ema Čurin, Dvina Horvat, Dora Kuzmić, Nikolina Mikec, Tara Tkalčec i Barbara Horvat, a vodio ih je trener Bruno Matotek te su na kraju osvojile treće mjesto. Pojedinačne nagrade u kategoriji U-13 osvojile su Testen Tinkara (ŽNK Krim) za najbolju igračicu, Ema Čurin (NŠ Međimurje/Čakovec) za najboljeg strijelca te Laura Peraić (ŽNK Donat) za najbolju vratarku. Glorija Hatlek, Lucija Vizinger, Marija Šantek, Barbara Kelava, Lea Blažon, Michelle Lukman, Nina Varga, Helena Damjanović, Lana Huzjak, Anja Kelkedi, Morena Mikulić, Lana Pintarić, Ema Puljić i Katja Sedmak, nastupile su za NŠ-u Međimurje Čakovec u kategoriji U-15, pod vodstvom trenera Roberta Kataneca. Djevojke su došle do četvrtfinala u kojem su ispale od ekipe Spartaka iz Trnave. Pojedinačne nagrade u kategoriji U-15 osvojile su Milica Stojić (ŽFK Vojvodina) za najbolju igračicu, Margareta Kovačević (ŽNK Rijeka) za najboljeg strijelca te Jovana Đukić (ŽFK Vojvodina) za najbolju vratarku.