Nogomet 28.09.2017. 07:43. Zadnja izmjena: 28.09.2017. 08:02.

6.Kolo

3. HNL - ISTOK: Čakovčani poraženi od BSK-a Bijelo Brdo

Jučer je odigrano 6. kolo 3. Hrvatske nogometne lige - istok u kojem su Čakovčani ponovo bili domaćini, ovaj put BSK-u Bijelo Brdo.

MEĐIMURJE – BSK 1:2 (1:1)

ČAKOVEC – SRC Mladost. Gledatelja: 50. Sudac: Filip Hirš (Varaždin). Strijelci:1:0 Slunjski (11 – 11 m), 1:1 Dorić (14), 1:2 Šimičić (53).

MEĐIMURJE: Bešenić, Munivrana, Šimunić, Antonović, Pajić (67.Šarić), Branilović (85. Hlišć), Slunjski, Tkalčić (52. Bajalica), Škvorc, Conjar, Marcijuš. Trener: Matija Kristić.

Važna utakmica za obje momčadi. Domaći nisu ponovili igru iz susreta s Marsoniom pa su se na kraju opravdano pobjedi veselili gosti. Iskoristili su izuzetno slabu igru cijelog čakovečkog sastava i njihove greške, posebno u obrani, te iz dva ne baš opasna napada došli do tri boda.

Vodeći pogodak rano su, već u 11. minuti, postigli domaći. Gostujući igrač Žaja u svom je kaznenom prostoru igrao rukom, a Slunjski je efektno realizirao opravdano suđeni kazneni udarac. Veselje domaćih bilo je kratkotrajno, već u 14. minuti nakon greške Pajića. Dorić je grešku iskoristio i efektno poentirao za 1:1. Iza toga Pajić se je mogao iskupiti, no na dobro dodanu loptu Slunjskog malo je zakasnio i šansa je propala.

U 30. minuti dvije prilike za vodstvo nisu iskoristili Munivrana i Škvorc koji je s 2-3 metra uputio loptu kraj gola. Gosti nisu dobro završili izgledne akcije u 33. i 43. minuti, prije toga u 39. minuti Munivrana je dobro pucao, lopta je međutim završila u prečki. Početkom drugog poluvremena gosti su iskoristili još jednu u nizu grešaka domaće obrane i preko Šimičića postigli pogodak. Domaći do kraja susreta nisu opasnije ugrozili gostujući gol, a gosti pak su odugovlačili igru i na kraju se opravdano veselili bodovima i vodećoj poziciji na tablici.