Nogomet 30.08.2017. 08:56. Zadnja izmjena: 30.08.2017. 08:59.

1. KOLO

3. HNL - ISTOK: Slaba igra i - sudac, smijenjen trener Međimurja Rade Herceg

MEĐIMURJE            2

KOPRIVNICA            5

Čakovec - SRC Mladost, gledatelja: 100. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Strijelci: 0:1 Jambrušić (20), 1:1 Škvorc (37), 2:1 Slunjski (42), 2:2 Jambrušić (53), 2:3 Jambrušić (69), 2:4 Jambrušić (76), 2:5 Tucaković (88-11 m).

Međimurje: Bešenić, Šimunić, Pajić (46. Conjar), Branilović, Režić, Slunjski, Tkalčić (56. Bagarić), Sabol (67. Šarić), Škvorc, Malenović, Hlišć. Trener Rade Herceg

Kako su domaći igrali, tako su i prošli, posebno to vrijedi za drugi dio susreta. Izuzetno slabo i neborbeno u obrani, slično i u napadu gdje nisu realizirane neke izgledne prilike, a treba spomenuti i izuzetno slabo suđenje Matasovića.

U 20. minuti Jambrušić je nakon dobre akcije postigao prvi od svoja četiri pogotka. U 34. minuti vrlo upitna situacija u gostujućem kaznenom prostoru gdje je Branilović nepropisno povlačenjem za dres zaustavljen, a sudac ništa nije 'svirao'. U 37. minuti domaći su ipak poravnali. U 42. minuti Slunjski je postigao vodeći pogodak. Iza toga u 45. minuti najveća greška slabog suca, Tkalčić je sam išao prema gostujućem vrataru, iza leđa ga je nepropisno zaustavio gostujući obrambeni igrač, umjesto prekršaja i crvenog kartona sudac je svirao kraj poluvremena. Nije nadoknadio bar još 3-4 minute, jer toliko je trajao prekid zbog ozljeda i minute odmora koju je dao igračima zbog velike vrućine.

U drugom poluvremenu igra Čakovčana se raspala. Prvo je Tucaković spašavao s gol crte, a u kontri je Jambrušić lako poentirao i iskoristio grešku Branilovića. U 69. minuti Jambrušić, inače bivši igrač Međimurja svojim trećim pogotkom doveo je goste u vodstvo. U 76. Jambrušić se i četvrti put upisao u listu strijelaca, a nakon što je Branilović nepotrebno u 88. minuti skrivio kazneni udarac, Tucaković je sigurno realizirao za vrlo uvjerljivu i apsolutno zasluženu pobjedu gostiju. Domaći i njihov trener zaslužuju kritike za ovakvu „igru“. Iako je tek početak prvenstva trebaju se dobro zamisliti kako dalje, ovakva igra i taktika neće dati rezultate. Opravdanje oko umora zbog 120 minuta igre i dalekog puta u Ivankovo nije dobar argumet, bolje je pitanje zašto onda ako se „vaditi“ na umor idući dan ili dane nakon kup utakmice dva treninga dnevno?!

Ostali rezultati 1. kola: Oriolik - Marsonia 0:1, Slavonija - Bjelovar 1:0, BSK - Croatia Đakovo 1:1, Bedem - Čepin 0:2, Slavija - Osijek 1:1, Mladost - Belišće 1:0, Vukovar 1991 - Varteks 0:0.

Parovi 2. kola (nedjelja, 17:30): Marsonia - Varteks, Belišće - Vukovar 1991, Osijek - Mladost, Čepin - Slavija, Croatia Đakovo - Bedem, Koprivnica - BSK, Bjelovar - Međimurje, Oriolik - Slavonija.


SMIJENJEN TRENER RADE HERCEG

Rade Herceg, novi trener nogometaša Međimurja, dvostrukog prvaka 3.HNL-e istok kratko se je zadržao na toj dužnosti. Nakon katastrofalnog poraza na domaćem terenu u 1. prvenstvom kolu, sastala se uprava kluba i jednoglasno odlučila da se Rade Herceg smijeni. Šire obrazloženje nije nam dano, oglasio se je tek sportski direktor Miljenko Dovečer: Do izbora novog trenera na čemu se intenzivno radi momčad će voditi pomoćni trener i trener vratara Darko Stamenković i najiskusniji igrač, do nedavno trener juniora Matija Kristić.

O smjeni trenera Hercega bilo je neslužbeno riječi već nakon utakmice s Koprivnicom kad su i gledatelji izrazili veliko negodovanje, govori se i o ne baš dobrim odnosima na relaciji trener – igrači, a tu je i poraz na kup utakmici. Miljenko Dovečer koji ima UEFA pro trenersku licencu biti će do izbora novog trenera stručni koordinator i sjedit će na klupi, upravo zbog trenerske licence.