Nogomet 06.01.2018. 11:36. Zadnja izmjena: 06.01.2018. 12:11.

Aton

3. klupsko prvenstvo na mantinele: Polet Sveti Martin na Muri i Pušćine za prvo mjesto

Pred posljednjeg, polufinalnog dana, odigrano je 6 polufinalnih utakmica u sve tri kategorije i jedna revijalna utakmica između ŽNK Katarine Zrinski iz Čakovca i ŽNK Trnava iz Goričana.

Polufinalni dan je otvorila utakmica U14 kategorije između ŠN FOR i ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC I, gdje su Čakovčani visokom pobjedom od 10:0 prvi izborili finale.
Nakon dječaka, na teren su izašli veterani, domaćin NK NEDELIŠĆE i NK SLOGA iz Čakovca. Iako je Nedelišće vodilo cijelu utakmicu, Sloga je pred kraj utakmice, nakon što je Nedelišće ostalo sa igračem manje minutu i pol prije kraja utakmice, propustilo priliku izjednačit i tražiti prolaz u finale na devetercima. Na kraju je konačan rezultat bio 8:7 za Nedelišće, čime će veterani Nedelišća imati priliku braniti naslov od prošle sezone.

Drugi polufinalni par u kategoriji U14 završio je pobjedom ŠN DINAMO ZELENKO nad vršnjacima iz ŠN SVETI MARTIN NA MURI rezultatom 3:1.
Prvi polufinalni par u seniorskoj kategoriji bila je iznimno kvalitetna i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Nošeni brojnom publikom i sjajnim bodrenjem, NK PUŠINE su pokazale nijansu više i pobijedile NK MLADOST KOMET iz Preloga rezultatom 3:2 i time postali prvi finalist. Revijalnu utakmicu, koja je bila pravi mamac za gledatelje, odigrala su dva ženska nogometna kluba, Katarina Zrinski iz Čakovca i Trnava iz Goričana. Nakon početnog vodstva Zrinskica, Trnava ubrzo okreće rezultat i povećava vodstvo sve do kraja utakmice. Na kraju je utakmica završila pobjedom Trnave rezultatom 7:3.

Slijedeći polufinalni par u kategoriji veterana bili su NK OMLADINAC NSR i NK POLET PRIBISLAVEC. Iako je Omladinac vodio gotovo od početka utakmice, Polet se nije predavao, što im se na kraju debelo isplatilo i kraj utakmice su dočekali sa vodstvom od 4:2, te će se za osvajanje prvenstva u veteranskoj kategoriji boriti protiv prošlogodišnjih branitelja naslova NK Nedelišće.

Posljednja utakmica dana je bila druga polufinalna utakmica seniora između NK POLET SNMN i NK DINAMO PALOVEC. Iako rezultat od 4:0 za Polet govori o laganoj pobjedi Poleta, Dinamo je i te kako pokazalo da zna igrati nogomet i da nisu bez razloga dogurali do polufinala, te su pokazali odličnu borbenost. Ovom pobjedom Poletu je pružena prilika  da obrane prošlogodišnji naslov, a na putu će im stajati NK Pušćine. 

Dan po dan i 3. Klupsko prvenstvo stiglo do borbi za medalje. Sutra (subota) je na rasporedu ono što svi željno iščekuju, ono što su igrači došli izborit, a navijači se nadali da će upravo njihova momčad igrati zadnji dan i imati priliku osvojiti medalju. Od 16:00h, kada prvi na teren izlaze dječaci U14 kategorije, kreću borbe za medalje. NK Nedeliše u veteranskoj i NK Polet iz Svetog Martina na Muri imat će priliku obraniti prošlogodišnje naslove. Da li će u tome uspjeti, saznat ćemo sutra.

Osim službenih utakmica prvenstva, odigrat će se i dvije revijalne utakmice između partnera turnira i medija u 17:00h i međimurskih političara i načelnika slovenskih Općina u 18:00h.

Organizatori ni ove godine nisu zaboravili na vjernu publiku, koja u velikom broju i svim srcem bodri svoje klubove, pa su tako pripremili i nagradnu igru sa vrijednim nagradama! Troje sretnika, čiji će brojevi karata biti izvučeni, imati će priliku osvojiti vikend za dvoje u toplicama Sv. Martin na bazi polupansiona, 5 dana ljetovanja u apartmanima Aton u Ribarici i vrijedni poklon paket organizatora turnira Aton.

Naravno, za nagrade će se trebati malo i potruditi, ali će se trud obilato isplatiti, stoga pozivaju sve gledatelje koji u subotu dođu na finalni dan da čuvaju svoje kupljene ulaznice jer netom prije finalne utakmice seniora, bit će izvučeno troje sretnika.

Na završnici 3. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele prisustvovati će izbornik hrvatske seniorske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Dolazak Zlatka Dalića očekuje se u 20 sati uoči odigravanja finalne utakmice u kategoriji seniora, a nakon susreta Dalić će podijeliti medalje finalistima.

U nastavku donosimo rezultate polufinalnih utakmica i satnicu za finalni dan u subotu: