Nogomet 31.12.2015. 08:30. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Predstavljamo jesenske prvake međimurskih liga

3.Međimurska liga: NK Podturen

Seniori i juniori se okitili jesenskim naslovima prvaka

Nakon godine nenastupanja što ih je stajalo preseljenja u najniži Međimurski rang takmičenja odnosno 3. Međimursku ligu NK Podturen se je na Međimursku nogometnu scenu vratio na najbolji mogući način s osvojenim jesenskim naslovom prvaka lige. Osvojili su ga s 31 bodom iz 12 utakmica odigravši jednu neriješenu u Križovcu s NK Torpedom i jednu izgubljenu kod kuće od NK Budućnosti iz Podbresta. Gol razlika im je impozantna s postignutih 78 golova (to je najviše u svim međimurskim ligama unatoč što drugi imaju tri utakmice više za igrati) te primljenih samo 8 (što je isto najmanje od svih međimurskih liga). Najveća pobjeda je bila 26:0 protiv NK Paraga a to je i najveća službena pobjeda u povijesti kluba. 

 

Tijekom izuzetno uspješne jeseni za odlične postignute rezultate najzaslužniji su trener-igrač Neven Bujanić i igrači na čelu s kapetanom Zvonimirom Radovan, Mario Kovačić, Aleksandar Kolar, Željko Hajdarović, Nikola Kolarić, Robert i Kristijan Božić, Antonio i Dominik Drvoderić, Dino Kolar, Damir Lepen-Jurak, Benjamin Katić, Krešimir Radovan, Jurica Golubić, David Škvorc, Rudi Žganec, Darijo Balog, Stjepan Kočevar, Borna Hranilović, Matija Petak, Igor Biber, Dino Horvat, Matija Antolović, i Luka Barković. Iako su postigli najviše golova njihov najbolji strijelac Antonio Drvoderić (postigao 13 zgoditaka) nije najbolji na listi strijelaca jer su i drugi njihovi igrači bili raspoloženi za davanje golova tako je drugi strijelac kluba Matija Petak s postignutih 10 zgoditaka te Benjamin Katić s 9 zgoditaka, Matija Antolović s 8 zgoditaka itd.

Uprava kluba

Uprava kluba zaslužuje velike pohvale jer je imala je težak zadatak, trebalo je ponovno oživiti klub koji nije godinu dana sa seniorskom ekipom nastupao (razlog je nedostatak igrača-otišli u druge klubove, te neaktivnosti, zasićenosti i bezvoljnost bivše uprave) te napraviti ekipu i krenuti od najnižeg razreda takmičenja što prije ga dovesti na stare staze uspjeha. Također ulažu velike napore da se stvore dobri uvjeti igračima za treniranje i natjecanje te za dobro funkcioniranje kluba. Postavljen je cilj da imaju zdravu sredinu s domaćim igračima, a eventualni nedostatak igrača da se dopunjuje sa strane. Zacrtali su da žele imati zdravu sredinu u klubu s dobrim trenerima koji će redovito raditi s momčadima. Nova uprava djeluje u sastavu; predsjednik Dražen Posavec zamjenici Nikola Kolarić i Damir Posavec, tajnik Vjenceslav Hranilović, rizničar Dragan Andrašec, članovi Upravnog odbora Slavko Novak, Ivan Strahija, Antun Kolarić, Antun Sklepić, Vladimir Marković, Marijan Majnić, Krunoslav Drk, Stjepan Sokač, Stevo Tkalec, Antun Franjković, Miljenko Marković, Antun Kukovec i Josip ml. Grbavec, članovi Nadzornog odbora Božidar Jurak predsjednik, Josip Lepen i Stjepan Strahija članovi. Također treba spomenuti i marljivog domara-ekonoma Josipa Radovan i domaćicu u klubu Natašu Štajner. 

JUNIORSKA MOMČAD
Također treba spomenuti i juniorsku momčad koja je u skupini C osvojila naslov jesenskog prvaka bez izgubljenog boda (utakmice) ss postignutih 47 i primljenih 12 zgoditaka i plasmanom u 1/8 finala kupa MNS-a.

Za to su zaslužni trener Zvonimir Radovan i igrači na čelu s kapetanom Matijom Antolovićem, Darijo Balog, Stjepan Kočevar, Borna Hranilović, Matija Petak, Igor Biber, Dino Horvat, Luka Barković, Davor Molnar, Josip Sokač, Daniel Laštro, Eugen Pintarić, Mihael Telebuh, Sebastijan Andrašec, Pavao Sklepić, Martin Kukovec i Ivan Novak.