Nogomet 22.12.2016. 07:52.

Nogometna škola Međimurje/Čakovec

48 ekipa iz 21 nogometne škole Slovenije i Hrvatske na 3. božićnom kupu

Nogometna škola Međimurje/Čakovec odlično je u dva dana organizirala tradicionalni međunarodni „3. božićni kup 2016.“. Turnir je organiziran u četiri dobne kategorije (dječaci rođeni 2006., 2007., 2008. i 2009. godine), nastupilo je 48 ekipa iz 21 nogometne škole Slovenije i Hrvatske.

Prvi dan igrali su dječaci rođeni 2007. i 2008. godine. U kategoriji dječaka rođenih 2007. godine pobjednici turnira bili su dječaci NK Varteksa Varaždin, u finalu bolji od NK Sloge Čakovec. Treće mjesto osvojili su dječaci Slaven Belupa Koprivnica, a četvrti su bili dječaci NO Limit Virovitica. Za najboljeg vratara proglašen je Jakov Kostanjeverc (Varteks), a najbolji strijelac i igrač turnira bio je Stjepan Horvat (Sloga).

U konkurenciji dječaka rođenih 2008. godine najbolji su bili domaćini, dječaci NŠ Međimurje/Čakovec u finalu bolji od ŠN Lumen Varaždin. Treće mjesto osvojili su dječaci NK Mladost/Komet Prelog, bolji od vršnjaka čakovečke Sloge. Za najboljeg vratara proglašen je Karlo Majsen (Međimurje/Čakovec), najbolji strijelac bio je River Zekić, a igrač Ian Tepšić (oba Lumen Varaždin).

Drugi dan igrali su dječaci rođeni 2009. godine, a zatim i oni rođeni 2006. Prvo mjesto kod dječaka rođenih 2009. godine osvojili su dječaci ŠN Lumen Varaždin u finalu bolji od NŠ Žuti brijeg Zagreb, a treće mjesto ide „na adresu“ mladih domaćina NŠ Međimurje/Čakovec koji su pobijedili vršnjake NŠ Čarda iz susjedne Slovenije. Za najboljeg vratara proglašen je Niko Topolnjak, najbolji strijelac bio je Rian Ricardo da Costa - oba iz NŠ Međimurje/Čakovec dok je najboljim igračem proglašen Ivan Sadaić iz pobjedničke ekipe Lumen Varaždin.

U konkurenciji dječaka rođenih 2006. godine turnir je osvojila ekipa domaćina NŠ Međimurje/Čakovec pobijedivši u finalu vršnjake NŠ Rudar (Mursko Središće). Treći su dječaci NK Varteksa Varaždin bolji od NK Mladost/Kometa Prelog čiji su dječaci osvojili 4. mjesto. Najbolji vratar bio je Vito Hozjan, najbolji igrač Roko Domjanić oba iz domaćeg sastava dok je najbolji strijelac bio je Fran Vidaković (Varteks).