Nogomet 21.11.2017. 12:40. Zadnja izmjena: 21.11.2017. 12:45.

Obljetnica

80 godina nogometnog kluba Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec)

U prepunoj dvorani društvenog doma Pretetinec, uz nazočnost brojnih uzvanika, nekadašnjih i sadašnjih igrača, članova uprave, sponzora i simpatizera, održana je svečanost obilježavanja 80 godina uspješnog djelovanja NOGOMETNOG KLUBA MEĐIMUREC (Dunjkovec/Pretetinec), sigurno jednog od najbolje organiziranog kluba i udruga Međimurske županije.

„Životni put“ kluba tijekom proteklih 80 godina prisutnima je vrlo detaljno predstavio i obrazložio mladi i ambiciozni predsjednik Mišel Ganzer. Izdvajamo najvažnije.

Nogometne utakmice na sadašnjoj lokaciji terena Hraščica prvi puta su se igrale daleke 1937.godine, tada je počeo organizirano djelovati i klub. U Međimurju je tada djelovalo tek desetak klubova, podaci o nastanku i nastupima NK Međimurca detaljno su istraženi i zapisani u knjizi „Međimurec“ koju je klub izdao 1999.godine, a čiji je autor Franjo Cimerman. Prvu nogometnu loptu u klub je donio Andrija Horvat. Igralište, locirano na sadašnjoj poziciji, izgradili su i opremili sami nogometaši.

Klub svih ovih godina ima dobru suradnju s Hrvatskim i Međimurskim nogometnim savezom, okolnim savezima i klubovima, Međimurskom županijom, općinom Nedelišće, a tu su i brojni pojedinci i sponzori. Nakon uvodnog izlaganja dodijeljena su priznanja koje je primilo ih 99 pojedinaca.

Tijekom svečanosti minutom šutnje odana je počast svim zaslužnim, preminulim članovima kluba, također i vukovarskim braniteljima koji su živote dali za slobodu Hrvatske. Svečanost je završena zajedničkim druženjem svih sudionika.