Nogomet 23.12.2019. 11:25. Zadnja izmjena: 23.12.2019. 11:26.

Turnir

ATON LIMAČ KUP – gotovo tisuću mladih nogometaša na jednom mjestu!

Turnir koji je svojevrsna predigra Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele, ATON limač kup došao je do svog finalnog dana. U nedjelju, u dvorani ATON-a u Nedelišću, završio je 4. ATON limač kup, koji je ove godine okupio čak 78 ekipa u kategorijama U7, U8, U11, U13, U15 i U17

U odličnoj zajedničkoj organizaciji NGC ATON, Škole nogometa Međimurec-Sloboda i ŠN Nedelišće, turnir je okupio i ekipe van međimurske županije, što samo pokazuje da turnir iz godine u godine sve više dobiva na popularnosti i kvaliteti.

Osim službenih utakmica u svim kategorijama, odigrana je i revijalna utakmica, u kojima su igrali oni najmlađi i najslađi nogometaši starosti od 4 do 6 godina. Oduševljenoj publici u dvorani, sa puno osmjeha na licu, priredili su pravu zabavu i veselje koje će zasigurno dugo pamtiti.

Direktor NGC ATON i član Vijeća HOO, mr.sc. Stevo Tkalčec, ponosno ističe prednosti infrastrukture koja je rijetkost u Hrvatskoj. ''Uistinu bi bila šteta ne koristiti ovu infrastrukturu na kojoj nam mnogi zavide, a koja je upravo namijenjena sportu i sportašima. Iako svaki novi projekt zahtijeva i nova ulaganja, smatramo da to ne smije biti prepreka za daljnji razvoj sporta, sportskih aktivnosti i organizacije novih sportskih događaja, pogotovo što se tiče mlađih dobnih kategorija.

Stoga smo se odlučili i za realizaciju ovog  turnira pod nazivom 'ATON limač-cup na kojem je ove godine učestvuje rekordnih 78 ekipa djece koja prolaze različite nogometne škole u Međimurju, ali i van granica Međimurja, te  imaju priliku nastupiti u uvjetima u kojima nastupaju njihovi stariji uzori, a koje ponekad vide samo na malim ekranima.

Posebno nam je drago vidjeti to zadovoljstvo i uzbuđenje djece, kao i pravi natjecateljski duh malih nogometaša uz bučnu podršku njihovih navijača, te se nadamo da će im ovo iskustvo biti motiv više da se nastave baviti nogometom i da jedva dočekaju iduću godinu kako bi mogli ponovo nastupiti na ovom turniru.

Zahvaljujemo svim klubovima i nogometnim školama koje sudjeluju i na taj način daju veliki doprinos u popularizaciji turnira ne samo u Međimurju, već i čitavoj Republici Hrvatskoj.''

Predsjednik ŠN Međimurec/Sloboda, Samir Kozar istaknuo je veliko zadovoljstvo radi nikad  jačeg i brojnijeg ovogodišnjeg Aton limač kupa: „ U nazad četiri godine, krenuli smo s idejom organizacije turnira ATON LIMAČ KUPA, s obzirom da smo prepoznali potencijale i uvjete koje nudi NGC ATON i s vremenom smo jačali i rasli i mi kao škola nogometa i turnir ATON LIMAČ KUP, gdje smo sa početne 33 ekipe na turniru došli do ovogodišnjih 78,  te smo bili u nezahvalnoj poziciji da nažalost radi vremenskog ograničenja turnira moramo ograničiti broj prijava iz raznih škola nogometa i nogometnih klubova. Iz svega navedenog vidljivo je da su mnoge škole nogometa prepoznale specifičnost ovog turnira, te da u budućnosti možemo očekivati da turnir bude iz godine u godinu sve bolji.

Kao što i govori moto naše ŠN Međimurec/Sloboda, „ idemo dalje samo jako ili nikako!“, nastojat ćemo da svaki slijedeći turnir bude jači i organiziraniji od prethodnog.

Jedan od suorganizatora turnira i velika logistička podrška turniru, zamjenik načelnika Općine Nedelišće, Žljeko Kacun, ističe jedinstvenost i prepoznatljivost turnira: „ Stigli smo do samog kraja četvrtog izdanje ATON limač kupa, nikad brojnijeg i kvalitetnijeg.  Zaista je veliko zadovoljstvo pratiti napredak igrača praktički od prvog ATON limač kupa, gdje se vidi da stasaju neke nove, buduće zvijezde travnjaka međimurskih i susjednih županija, te se iznimno radujem što mogu biti dio organizacijske ekipe koja odrađuje ovaj posao, koji je s obzirom na veliki porast ekipa svake godine, sve zahtjevniji, ali upravo je to čar i bit ovog turnira“, istaknuo je Kacun.

Osim mladih nogometaša na umjetnoj travi iskazali su se i roditelji, bake, djedovi i brojni navijači na tribinama koji su se svojim navijanjem pobrinuli za pravu nogometnu atmosferu u Atonu.

REZULTATATI FINALNOG DANA:

Polufinala:

  • U7 NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC - NK MLADOST PRELOG 1:1 (2-3p),

      NŠ SLOGA ČAKOVEC - ŠN DONJE MEĐIMURJE   1:2

  • U8 ŠN MEĐIMUREC-SLOBODA - NK MLADOST PRELOG  0:5,

      NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC - NŠ SLOGA ČAKOVEC   3:0

  • U11  NK MLADOST KOMET PRELOG - NŠ SLOGA ČAKOVEC 2:4,

         NK VARTEKS VARAŽDIN - NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC 1:1 (2:0p)

  • U13 ŠN SV. JURAJ NA BREGU - NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC  0:8,

        ŠN DINAMO-ZELENKO - NC TRNOVEC BARTOLOVEČKI   5-2

  • U15 ŠN MEĐIMUREC-SLOBODA 1 - ŠN SLOBODA VARAŽDIN  1:4,

        NK MLADOST KOMET PRELOG - NC VIDOVEC

  • U17 ČAKOVEC 1 - MEĐIMURSKI LEPI DEČKI   2:3,

        ŠN PETICA – ŠN SLOBODA VARAŽDIN 1   2:3

Treće mjesto:

  • U7       NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC - NŠ SLOGA ČAKOVEC   4:1
  • U8       ŠN MEĐIMUREC-SLOBODA - NŠ SLOGA ČAKOVEC    1:1 (6:5p)
  • U11     NK MLADOST KOMET PRELOG - NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC     1:2
  • U13     ŠN SV. JURAJ NA BREGU - NC TRNOVEC BARTOLOVEČKI    0:1
  • U15    ŠN MEĐIMUREC-SLOBODA 1 - NC VIDOVEC    5:3
  • U17    ČAKOVEC 1 - ŠN PETICA     4:1

FINALA

  • U7   NK MLADOST KOMET PRELOG - ŠN DONJE MEĐIMURJE    3:3 (0:2p)
  • U8   NK MLADOST KOMET PRELOG - NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC     2:2 (8:7p)
  • U11   NŠ SLOGA ČAKOVEC - NK VARTEKS VARAŽDIN     1:2

REVIJALNA UTAKMICA - PRUGIĆI ŠN MEĐIMUREC/SLOBODA – ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC

  • U13   NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC - ŠN DINAMO-ZELENKO    1:4
  • U15  ŠN SLOBODA VARAŽDIN - NK MLADOST KOMET PRELOG     1:2
  • U17  MEĐIMURSKI LEPI DEČKI - ŠN SLOBODA VARAŽDIN 1    1:1 (4:3p)

Izvor: Dario Glavina