Nogomet 22.11.2016. 08:55. Zadnja izmjena: 22.11.2016. 09:02.

III. HNL - istok (M)

Čakovčani izjednačili protiv Vukovara 1991. tek u posljednjoj minuti susreta

MEĐIMURJE – VUKOVAR 1991 1:1 (0:0)

ČAKOVEC – SRC MLADOST. Gledatelja: 100. Sudac: Hrvoje Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Suton (51), 1:1 Erić (90).

MEĐIMURJE: Šafarić, Kristić, Pajić, Branilović, Hranilović, Erić, Šimek, Golik, Marcijuš, Deglin /76.Mesarić/, Ivanović. Trener: Mario Kovačević.

Čakovčani ponovo nisu iskoristili priliku da se pobjedom na domaćem terenu primaknu samo na bod vodećem Varaždinu čiji sastav također u zadnje vrijeme ne blista. Gosti iz Vukovara lakše od očekivanja došli su do velikog boda, do zadnje minute bili su u prilici osvojiti sva tri.

U prvom dijelu susreta već poslovična, uglavnom neučinkovita, inicijativa domaćih, nedovoljna borbenost i htijenje, bilježimo tek 37. minutu i dobar udarac Šimeka malo kraj gostujućeg gola. Mogli su, međutim, gosti voditi da je u 18. minuti iz stopostotne prilike nakon prve opasne akcije poentirao Šorli, pucao je, srećom po domaće, kraj gola. Početkom drugog poluvremena u 50. minuti Šafarić je dobrom intervencijom spriječio Vukovića u postizanju pogotka, odbio je loptu u korner nakon kojeg su gosti ipak došli u vodstvo.

Suton je pored kompletne pasivne domaće obrane lako pogodio mrežu. Iza toga do kraja susreta i dalje inicijativa domaćih, mnogo su komplicirali u napadu, ipak, i takvom igrom su imali prilike za bolji rezultat. Dvije, u 59. i 68. minuti nije iskoristio Ivanović, posebno onu u 59. minuti, u 70. minuti Marcijuš je pogodio prečku, a minutu iza toga ni iskusni Matija Kristić nije realizirao kazneni udarac, pucao je preko gola. U 89. i 90. minuti dva je puta odlično intervenirao gostujući vratar Davor Burcsa, nije međutim uspio spriječiti Erića koji je iz gužve u 4. minuti sudačke nadoknade ipak uspio postići izjednačujući pogodak.

Prije početka susreta minutom je šutnje odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

U posljednjem kolu jesenjeg prvenstva Čakovčani gostuju u Đakovu, kako igraju u nekoliko posljednjih utakmica, dobro je da prvi dio prvenstva završava.