Nogomet 27.05.2016. 09:37. Zadnja izmjena: 28.05.2016. 08:01.

Finale

Čakovčani po peti puta za redom osvojili Kup Međimurskog nogometnog saveza

MEĐIMURJE – DRAVA 1:2 /0:1/

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 500. Sudac. Marko Đurđek. Pomoćnici: Bruno Brljak i Erik Žerdin. Delegat: Mijo Horvat. Strijelci: 0:1 L. Mustač (25), 1:1 Dežđek (69), 1:2 Nađ (71).
MEĐIMURJE: Jesenović, Šimunić (90. Horvat), Filipović, Marcijuš, Malenović, Farkaš, Kočila, Dežđek, Zrna, Hlapčić, Mesarić. Trener: Matija Kristić.
DRAVA: Kanižaj, Posavec, Orehovec, Buković, Legin, F. Igrec (82. D. Mustač), Nađ, Vlah, Gašparić, L. Mustač, S. Igrec. Trener: Tomislav Lipić.

Zaslužena pobjeda gostiju, što im međutim nije bilo dovoljno za osvajanje pobjednika Kupa jer su u prvom susretu u D. Mihaljevcu rezultatom 3:1 bolji bili mladi Čakovčani. Uzvrat u Čakovcu bio je u znaku fizički jačeg, motiviranijeg i iskusnijeg gostujućeg sastava, za domaći su sastav uz nekoliko iskusnijih juniora igrali uglavnom mladi iz kadetskog sastava. Posebno su dominantni bili gostujući igrači bili u prvom poluvremenu, kada su imali terensku inicijativu i nekoliko vrlo izglednih prilika. Koje nije u 21. I 43.minuti iskoristio Dario Nađ, a u 30. minuti Dominik Gašparić. Svaki se je puta odličnim intervencijama istakao domaći vratar Matija Jesenović i spriječio najgore. Nije međutim mogao spriječiti zasluženo vodstvo gostiju u 25.minuti kada je Luka Mustač efektnim pogotkom zaključio dobru akciju navalnog reda. Domaći u tom dijelu bez prilike i pravog udarca na gostujući gol, tek u 39. minuti Šimunić je jednu dobru akciju zaključio udarcem u prečku.

Drugi dio susreta igrao se je pod rasvjetom, a sve je počelo odličnom solo akcijom Patrika Šimunića u 52. minuti, pogodio je međutim na kraju iste „samo“stativu. Ipak, u 69.minuti domaći su uspjeli preko Dežđeka postići izjednačujući pogodak, bio je siguran i precizan nakon jedna dobre akcije svog navalnog reda. V Čakovčana trajalo je samo dvije minute Dario Nađ bio je strijelac vodećeg pogotka nakon dobro izvedene kontre cijelog navalnog reda. Do kraja susreta i dalje totalna inicijativa gostiju, nažalost neuspješna. U 82. minuti dva je puta spašavao Jesenović pa su se domaći na kraju unatoč porazu veselili da su po peti puta za redom osvojili Kup MNS-a. Medalje i pehare momčadima, a Čakovčanima i prijelazni pehar predao je tajnik MNS-a Darko Jambrović.