Nogomet 07.06.2017. 07:08. Zadnja izmjena: 07.06.2017. 07:09.

Treća nogometna liga-istok

Čakovčani pobjedom završili uspješnu sezonu

MEĐIMURJE – ĐAKOVO/CROATIA 2:1 (1:1)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 150. Sudac: Mladen Matić /Virovitica/. Strijelci: 0:1 Matković /12/, 1:1 Režić /21/, 2:1 Erić /54/.

MEĐIMURJE: Šafarić, Munivrana, Šimunić, Branilović, Režić, Hranilović/53. Pajić/,Težak /75. Sabol/, Erić, Oštrek /87. Deglin/,Mesarić, Slunjski. Trener: Mario Kovačević.

Pobjedom su Čakovčani završili uspješnu sezonu, potvrdili naslov prvaka koji su osvojili i u protekloj sezoni, a njihov igrač Erić najbolji je strijelac. Zasluženo su iz ruku Nikole Marinčića primili pehar HNS-a za više nego zasluženo osvojeni naslov prvaka. Sada se još uvijek nadaju da će im se usvojiti argumentirane žalbe upućene na nekoliko nadležnih adresa da u novoj sezoni ipak igraju u 2. ligi gdje im je po kvaliteti i svemu ostalome mjesto.

S Đakovo/Croatiom Čakovčani su dominirali svih 90 minuta i imali prilike postići uvjerljiviju pobjedu, no i ova je apsolutno zaslužena. Već u 6. minuti Slunjski nije do kraja dobro završio brzu i dobro uigranu akciju, isto tako dobru i uigranu akciju gosti su iskoristili u 12. minuti i preko Matkovića postigli vodeći, efektni pogodak. Iza toga dobro je reagirao Begović kada je u prilici bio Erić, bio je međutim nemoćan u 21. minuti kada je iskusni Režić nakon udarca iz kuta glavom postigao izjednačujući pogodak. U 39. minuti Munivrana je pogodio prečku, a u 43. minuti još jedna dobra intervencija Begovića kada je u prilici bio Težak. U

54. minuti Erić je na idealno dodavanje Slunjskog majstorski „ukrotio“ loptu i efektno poentirao za vodeći pogodak koji je kasnije se je ispostavilo odlučio o pobjedniku. U 57. minuti Munivrana nije iskoristio priliku povećati vodstvo, baš kao i na suprotnoj strani u 58. minuti Bogdanović poravnati ishod, spašavali su Režić i Šafarić. Do kraja susreta više inicijative domaćih i neiskorištena prilika Erića u 86. minuti da pobjeda bude uvjerljivija. No i ovaj rezultat i pobjeda bili su dovoljni da se naslov prvaka proslavi još na igralištu, ali i među malobrojnim gledateljima i pristalicama čakovečkog kluba.