Nogomet 05.06.2017. 11:11. Zadnja izmjena: 05.06.2017. 11:14.

Prva liga nogometašica

Čakovčanke porazom, a Trnava Goričan neriješenim rezultatom završile prvenstvenu sezonu

OSIJEK – KATARINA ZRINSKI 14:0

Osijek – Gradski stadion. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Matić (Osijek). Strijelci: Andrić 6, Lojina i Joščak po 2, Laslavić, Maltašić, Bijelić i Pirić po 1.

KATARINA ZRINSKI: Šoltić, Mikolaj, Horvat, Novak, Zadravec, Vurušić, Vuković, Đula (46. Petrinović), Kušteljega, Kelemen, Ščukanec/Hopinski. Trener: Mladen Kuček.

Čakovčanke su porazom završile prvenstvenu sezonu. U Osijeku su u nekompletnom sastavu vrlo uvjerljivo poražene od višestrukih državnih prvakinja, nisu imale priliku za povoljniji ishod, mogle su biti još uvjerljivije poražene. Ostaje sada dovoljno vremena za detaljne analize utvrditi prvenstveni učinak, sigurni smo međutim već sada da iako je prema planu osiguran prvoligaški status, da je moglo i moralo bolje.

Za kraj i jedna vrlo lijepa vijest iz kluba. Vratarka Sanja Šoltić pozvana je u reprezentaciju Hrvatske koja će 6. i 9. lipnja u Brčkom i Velikoj odigrati dva prijateljska susreta s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Ovo je veliko priznanje mladoj vratarki, njezinom klubu, ali i treneru nogometaša Međimurja i Nogometne škole Međimurje/Čakovec Darku Stamenkoviću koji posebno i vrlo kvalitetno radi s njom.

TRNAVA 3

NERETVA 3

Goričan Igralište Gaj. Gledatelja 50. Sutkinja Kristina Veljačić. Strijelci: 1:0  Požgaj (10), 2:0 Korpar (34), 3:;0 Videc (40,11m), 3:1 Terzić (50), 3:2 Kalamiza (73), 3:3 Terzić (81).

TRNAVA: Domjan, Herman, Markan, Cicijelj, Videc, Korpar, Mati, Klarić, Sipina, Obadić, Požgaj. Trener: Mladen Vlah.

Nogometašice Trnave na oproštaju od sezone nisu se uspjele oprostiti od svojih navijača pobjedom, morale su se na kraju utakmice zadovoljiti sa osvojenim bodom. Domaće su nogometašice do 50. minute ostvarile vodstvo od 3:0 da bi posustale što su iskoristile borbene gošće i uspjele do kraja utakmice poravnati rezultat i izbjeći poraz. (Zlatko Premuš)