Nogomet 11.08.2016. 08:52. Zadnja izmjena: 11.08.2016. 09:02.

ŽNK Katarina Zrinski

Čakovečke nogometašice počele s pripremama za novu prvenstvenu sezonu

Nogometašice ŽNK-a Katarina Zrinski Čakovec počele su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 10. rujna, a već u prvom kolu na rasporedu je lokalni, međimurski derbi gdje Čakovčanke gostuju u Goričanu kod ŽNK-a Trnava.

Trenira se na igralištu NK-a Sloboda u Mihovljanu, trener Mladen Kuček nažalost nema na okupu kompletan sastav, mnogo igračica još izostaje uglavnom zbog godišnjih odmora tako da će se ekipa kompletirati tek oko 20. kolovoza.

Dobra je međutim vijest da je u ekipi ostala najbolja igračica i strijelac Martina Krog, te da su još se pridružile još dvije igračice prvoligaškog sastava ŽNK-a Pregrada Nina Prežigalo i Andrea Ščunakac-Hopinski što će „povećati brojno stanje“ i istovremeno zaoštriti konkurenciju među 11 najboljih.

Martina Krog

Uz, nadamo se, redovite treninge, nakon 20. kolovoza Čakovčanke planiraju odigrati i nekoliko kontrolnih susreta, spominjemo one 18. kolovoza s prvoligaškim sastavom NK-a Agram Zagreb i 20. kolovoza s slovenskim prvoligašicama iz Maribora.

Proteklu prvenstvenu sezonu Čakovčanke su završile na 8. mjestu, u novoj se nadaju boljem plasmanu, u gornjem dijelu tablice. Hoće li se ovakve prognoze ostvariti i jesu li realne vidjet će se uskoro. Najprije je, međutim, ipak u prvom planu kompletiranje ekipe i redovito treniranje.