Nogomet 25.05.2016. 10:53. Zadnja izmjena: 25.05.2016. 11:08.

Rješenje HNS-a

Čakovečkom trećeligašu Međimurje nije odobrena licenca za drugoligaški rang natjecanja

U čakovečkom trećeligašu Međimurju i dva kola pred kraj prvenstva već prvaku 3.HNL-e istok s iznenađenjem su primili vijest i rješenje HNS-a kojim im nije odobrena licenca za drugoligaški rang natjecanja. Jer posljednji dokumenti koji su poslani u HNS u mnogome se pozitivno razlikuju od ranijih, ovaj puta uz natjecateljske i infrastrukturne uvjete nisu više toliko sporni ni financijski uvjeti. Jer ovih su dana dobili financijske garancije iz Grada Čakovca oko saniranja dugovanja, ne samo prema državi već i šire, sve u sklopu postupka preoblikovanja kluba koje je u tijeku. Iznenađeni su i zato što su neki klubovi s daleko većim i dalje aktivnim financijskim dubiozama, neki i bez infrastrukturnih i natjecateljskih uvjeta, dobili licence što „nisu čista posla“.

Predsjednik kluba Marijan Uršanić, u mnogome zaslužan za njegovo u posljednje vrijeme normalno poslovanje na natjecateljskom i financijskom planu bio je kratak:“Odluka koju smo primili ne iskazuje bit stanja i situaciju u našem klubu, trenutno postoje svi uvjeti za dobivanje iako i uvjetne licence kakva se dodjeljuje u nekim susjednim zemljama (na pr. Sloveniji). U odluci se navodi odnos između sportskih i pravnih osoba kod nas je to odnos našeg kluba i Škole nogometa što je regulirano posebnim ugovorom, svaki od nas posluje kroz svoje organe i žiro račun, plaća posebno svoje zaposlenike, da daje ne nabrajam.

Ukratko klub će s obzirom na novonastalu situaciju pokrenuti upravni spor kojim će tražiti da se izvrši uvid u poslovanje sportskih klubova koji su dobili licence, a sa sigurnošću mogu tvrditi da imaju nepodmirene obaveze prema institucijama i zaposlenicima što se sve vidi iz izlaganja pojedinih odgovornih osoba tih klubova i pojedinih poslovnih subjekata“, završio je Uršanić.