Nogomet 13.01.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 13.01.2018. 08:51.

Sjednica

Četvrta nogometna liga - skupina Čakovec - Varaždin starta 3./4. ožujka

Uskoro se nastavlja prvenstvena sezona IV. lige Čakovec – Varaždin, čije je sjedište u Čakovcu u ingerenciji je Međimurskog nogometnog saveza. S tim u vezi Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza na svojoj je posljednjoj sjednici raspravljao i usvojio izvješća povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca Lige za prvi, jesenji dio prvenstvene sezone. Izdvajamo najinteresantnije podatke.

  • Povjerenik za natjecanje Darko Jambrović u svom je izvješću naveo da je u jesenjem dijelu prvenstva odigrano 120 utakmica, da je taj dio prvenstva protekao bez većih problema, da su klubovi sudionici (16) detaljno upoznati s Propozicijama i ostalim obavezama koje su u potpunosti podmirene, da se natječu s najmanje tri uzrasne kategorije na nivou županije i Regije sjever. Također i da kod delegata nisu uočene nepravilnosti u njihovom obnašanju dužnosti.
  • Povjerenik za suđenje Ivan Kozina iznio je vrlo detaljno i kvalitetno izvješće. Jesenji dio prvenstva sudilo je 24 sudaca s A i 32 s B liste. Od 120 odigranih utakmica suci iz Međimurja sudili su 63, a iz Varaždina 57. Što se tiče pomoćnog suđenja 132 pomoćna suca bila su iz Međimurja, a 108 iz Varaždina. Prosjek suđenja sudaca s A liste bio je 8,33, a s B liste 8,31. Primjedbi na suđenja nije bilo, utakmice su se snimale. Najbolje ocijenjeni sudac s A liste bio je Dubravko Pavlic, slijede Bojan Novosel, Ivan Slunjski, Nikola Jelić, Dario Velđi..., a najbolje ocijenjeni sudac s B liste bio je Ivan Henezi, slijede Renato Jarnjak, Ivica Horvat, Ivica Svetec, Tomislav Čurila...
  • Disciplinski sudac Željko Bacinger održao je 15 sjednica, kazne je određivao prema Disciplinskom pravilniku HNS-a. Tijekom jeseni na 120 utakmica opomenuto je 391, a isključeno 15 igrača koji su pauzirali na ukupno 34 utakmica, a izrečeno je i 6.300 kuna novčanih kazni.

Drugi, proljetni dio prvenstva počinje 16. prvenstvenim kolom 3/4.. ožujka, a prvenstvo završava 10. lipnja 2018.godine.