Nogomet 13.08.2018. 09:57. Zadnja izmjena: 13.08.2018. 09:58.

Nogomet

Crvena zvezda najbolja na 20. turniru Međimurec U-13

Nogometaši do 13 godina beogradske Crvene zvezde pobjednici su jubilarnog 20. turnira Međimurec U-13. Beograđani su u finalu s uvjerljivih 5:0 nadigrali poljsku Legiu Varšava. Osim finala, crveno-bijeli prikazali su tijekom cijelog turnira najbolju formu i potpuno zasluženo osvojili titulu prvaka. Ovo je prvi puta da turnir nije osvojila hrvatska momčad. Treće mjesto osvojio je Hajduk nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Sturma iz Graza. Prijelazni trofej pobjedniku uručio je međimurski župan Matija Posavec koji je nije krio oduševljenje načinom na koji ovaj turnir, koji slovi za jedan od najboljih u Europi, promovira Međimurje. - Treba pohvaliti sve ono što ljudi iz NK Međimurca rade jer ovo je jedna nevjerojatna priča koja ima, ali i u budućnosti će imati podršku županije. Dokazali smo da smo najnogometniji hrvatski kraj, imamo najviše klubova u odnosu na broj stanovnika, najvi&scaro n;e registriranih igrača, a ovaj turnir pokazuje da možemo organizirati i najzahtjevnije nogometne događaje, rekao je Posavec.

Predsjednik Nogometnog kluba Međimurca iz Dunjkovca/Pretetinca Mišel Ganzer zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli da turnir uspije. - Sponzori, pokrovitelji, Hrvatski nogometni savez, Međimurski nogometni savez, Međimurska županija, Općina Nedelišće, Zbor nogometnih sudaca, delegati i jedna prava vojska volontera svi zajedno pripomogli su ljudima iz i oko kluba da ovo uspije, poručio je Ganzer i istaknuo kako prima pohvale sa svih strana. - Svi su oduševljeni organizacijom, ali ponajviše našim pristupom. Mi smo jedna mala sredina, ali imamo veliko srce i svima smo dobri domaćini te sa svima uspijemo ostvariti prijateljske odnose. No, ne zadovoljavamo se time već planiramo kako ćemo odraditi sljedeći turnir. Naša priča ide dalje i mi jednu malu općinu, jedan mali kraj stavljamo na svjetsku nogometnu kartu, izjavio je. Osim ekipnih, podijeljene su i individualne nagrade. Crvena zvezda imala je najboljeg igrača i strijelca; Petra Kraljevića i Luku Đorđevića. Najbolji vratar bio je iz redova drugoplasirane Legie; Aleksander Mickielewicz.

20. jubilarni međunarodni turnir bio je najveći do sad. 16 ekipa iz 10 zemalja kroz tri dana je odigralo 45 utakmica na terenima u Dunjkovcu/Pretetincu i Nedelišću. Pokrovitelj, Hrvatski nogometni savez može biti ponosan na sve ono što je učinio jedan mali, ali vrhunski organizirani klub iz Međimurja. Nakon 20 godina sudjelovanja, predsjednik Organzacijskog odbora Ivan Ganzer najavio je svoj odlazak u mirovinu jer su u klubu stasale mlade snage koje mogu turnir podići na još višu razinu.

Izvor: NK Međimurec