Nogomet 28.06.2017. 23:10. Zadnja izmjena: 28.06.2017. 23:18.

Predstavljamo prvake

Dinamo iz Domašinca prvak 1. međimurske lige

Nogometaši Dinama iz Domašinca postali su, potpuno zasluženo, prvaci 1. Međimurske lige sa šest bodova prednosti ispred drugoplasirane Mladosti iz Svete Marije. Kroz 30 prvenstvenih utakmica zabilježili su 21 pobjedu 5 remija dok su 4 puta poraženi. Gol razlika im je +63, 95:32 sa 68 osvojena boda. Dinamovci su cijelu sezonu igrali odlično i stalno su bili vodeća ekipa prvenstva, potvrdivši da su najkvalitetnija i najbolja ekipa 1. Međimurske lige. Ekipa Dinama spoj je mladosti i iskustva, a ima i najboljeg strijelca ne samo lige već i Međimurja: Stjepana Krznara -Čepe. Bila je to blistava sezona Dinama u kojoj su svi nogometaši podredili igru kolektivu. Disciplina i zajedništvo na terenu i izvan njega njihova je glavna odlika. Posebno treba spomenuti predsjednika kluba Josipa Đurkina - Jocike čije je doprinos osvajanju naslova prvaka izuzetno velik i koji nam je u razgovoru o svemu pomalo rekao:

- Prvo bih čestitao igračima i treneru na osvajanju naslova prvaka lige. Nakon prošlogodišnje, ne baš blistave, sezone odmah smo krenuli u osnaživanje ekipe i postavljanje novog trenera Jukića što se poslije pokazalo pun pogodak. Cilj nam je bio biti u vrhu. Znali smo da su to veliki nogometni apetiti i da će nam biti teško, jer je dosta klubova imalo ambicije za sam vrh. Jesenski dio bio je izuzetno neizvjestan i uzbudljiv. Bila je to borba za svaki bod do dvanaestog kola i derbija jeseni protiv Graničara iz Kotoribe u kojoj smo ostvarili pobjedu od 4:2 preuzeli vodeću pozicije. Zimska stanka donijela nam je nove brige - odlazak vratara Prekupeca, Kranjeca i Tomašeka te ozljeda kapetana Trstenjaka od osmog kola. No dovođenjem vratara Fodora (koji je zadržao najmanje primljenih golova u ligi) i veznjaka Magdalenića, zadnjeg veznog Ribića i lijevog bočnog Drožđeka, posložili smo igračku križaljku i krenuli u zimske pripreme, probati zadržati prvo mjesto.

Bili smo motivirani maksimalno i sve nam se na kraju vratilo. Bilo je teško s obzirom da je svaka ekipa protiv nas davala maksimum i htjela nam uzeti "skalp" no mi smo pokazali pravi nogometni kolektiv ginuli  na terenu jedan za drugoga a rezultat toga vidite i sami! Najjača obrana u ligi, najbolja vezna linija i najubojitiji napad lige,gdje moram izdvojiti najboljeg strijelca ,ne samo naše lige ,nego svih međimurskih liga, Stjepana Krznara Čepe sa postignutih 46 golova. Posebno treba spomenuti trenera Antona Jukiča koji je igračima ugradio pobjednički duh te je ekipu više nego odlično vodio i njegove zasluge za naslov prvaka su izuzetno velike.

Naslov prvaka lige osvojili su igrači: Fodor Luka, Bihar Jurica, Petak Filip, Krznar Stjepan, Kovač David, Dominić Benjamin, Drožđek Nikola, Tisaj Martin, Magdalenič Sandi, Baranašič Vedran, Herman Sandro, Markovič Matija, Jakšić Marko, Ribić Dario, Papak Filip, Krznar Ivan, Novak Bruno, Trstenjak Tomislav, Novak Dražen. Naravno da je tu i uprava kluba koja ih je pratila i podržavala iz dana u dan,  moji suradnici kojima se zahvaljujem na više nego odličnoj suradnji, a to su: Erić Darko, Mihalec Zlatko, Vargek Kristijan, Feliks Ivan, Malović Antun, Jambrošić Milan, Novak Dražen, Jančec Petar, Tot Josip, Mihalec Petar, Trstenjak Marijan, Erić Nino, Brez Đuro, Bočkaj Josip, Krznar Marijan, Tot Dražen. Zahvaljujem ovom prilikom svima njima, svim našim vjernim navijačima, Domašinčanima i svim sponzorima, posebno Zvonimiru Ovčaru koji nam je i moralno i financijski jako puno pomogao...

Pred klubom su novi izazovi, dok ulazak u međužupanijsku ligu iziskuje još bolju organizaciju na svim poljima. Pokušat ćemo zadržati postojeći igrački kadar i dovesti par pojačanja i priključiti naših nekoliko mladih igrača kako bismo i u novoj ligi ostvarivali zapažene rezultate.