Nogomet 10.04.2018. 21:57. Zadnja izmjena: 10.04.2018. 22:03.

Prvi koraci

Dobar nastup NŠ Međimurje/Čakovec na jakom turniru u Splitu

Dvije momčadi mladih Nogometne škole Međimurje/Čakovec nedavo su nastupile na izuzetno jakom međunarodnom turniru „Prvi koraci“ u Splitu u organizaciji NK Adriatic Split.

Dječaci rođeni 2006. godine pod vodstvom trenera Karla Kosalca (Vito Hozjan, Stiven Kovačić, Roko Dominić, Matej Dobša, Jakov Štampar, Nino Blagović Jakov Pejanović, Luka Rodek, Roko Domjanić, Sven Lesjak, Niko Farkaš, Fran Ivaci, Filip Čalopek, Lovro Kregar, Borna Sabolčec, Roko Petrinović, Nico Kovač, Jakov Novinščak i Mateo Tomašić) u konkurenciji 20 ekipa nisu prošli skupinu u kojoj su odigrali susrete: s Akademijom Krpan-Babić 1:0, FC Red Bull Salzburg pobjednik turnira 0:4, NK Dubrava 0.0 i NK Rudar LaBIN 6:0. Nedostajao im je bod za prolazak skupine u završnicu.

Dječaci rođeni 2009. godine pod vodstvom trenera Marinka Horvata (Niko Trupković, Fran Stamenković, David Šimunić, Marko Strbad, Ivan Šafarić, Adriano Debelec, Tin Štampar, Rian Ricardo Da Costa, Mihael Dobša, Matej Trupković, Viktor Dodlek i Matija Strbad) u konkurenciji 20 ekipa osvojili su na kraju 4. mjesto. U skupini su pobijedili NK Solin 7:1, NK Jadran KŠ 3:1, NK Devetku Zagreb 4:1, a s kasnijim pobjednikom turnira HNK Hajdukom Split poraženi su 2:1. U četvrtfinalu su rezultatom 1:0 bili bolji od NK Bubamare, a u polufinalu su još jednom poraženi od HNK Hajduka 2:0, a na kraju i u borbi za treće mjesto od domaćina NK Adriatica Split 5:2. Između utakmica obišli su stadion Poljud, a treba naglasiti da je putovanje sponzorirala Galerija Sjever. Ujedno spominjemo da je Nogometna škola Međimurje/Čakovec sudjelovala na otvaranju Galerije sjever 2 te dobila ček u iznosu od 2.000 kuna za nabavu opreme.