Nogomet 11.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

FINALE KUPA MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA – MEĐIMURJE POBJEDNIK

MEĐIMURJE OČEKIVANI POBJEDNIK

MEĐIMURJE – GRANIČAR 5:1 /1:1/

 

ČAKOVEC - Stadion Mladosti. Gledatelja: 400. Sudac. Edvin Zobec. Pomoćnici: Tomislav  Čurila i Ivan Jarni. Strijelci: 0:1 N. Andrlon /27/, 1:1 Nađ /39/, 2.1 Jurak /58/, 3:1 Pintarić /69/, 4:1 Vršak /76/, 5:1 Pintarić /79/.

MEĐIMURJE: Jesenović, Grahovec, Hlišć /46. Vršak/, Nađa, Jurak, Gašparić /46. Mesarić/, Horvat, Mlakar /65. Hlapčić/, Šarić /46. Pintarić/, Kamenić, Petak /68. Vuk/. Trener: Goran Vincetić.

GRANIČAR: Vidović, N. Andrlon, M. Amdron /90. Legin/, Zadravec, Ignac, Kvakan, Balog /86. Matoš/, K. Rebrek, Oršoš, L. Rebrek /88. Volar/, Poljanec. Trener: Tihomir Nestić. 

 

I u drugom uzvratnom finalnom susretu Kupa MNS-a mladi su nogometaši Međimurja bili bolji, boljom i efikasnijom igrom u 2.poluvremenu koje je igrano pod svijetlom reflektora zabilježili su očekivani uspjeh, opravdali ulogu favorita i po 4.puta za redom osvojili pobjednički pehar MNS-a. Prije početka utakmice koju su odlično organizirali djelatnici Nogometne škole Međimurje/Čakovec na čelu s predsjednikom Deanom Panićem, minutom je šutnje odana počast preminulom nogometnom treneru Franji Požgaju, sigurno najpoznatijem do sada stručnjaku za rad s mladima. A nakon završetka utakmice predsjednik MNS-a Mato Kljajić predao je pobjednički pehar i prelazni pehar i zlatne medalje igračima i stručnom vodstvu čakovečkom kluba, a pehar i srebrne medalje igračima i stručnom vodstvo Graničara Kotoribe. 

 

Što se tiče utakmice, već u prvom dijelu mladi su Čakovčani propustili niz prilika za uvjerljivo vodstvo. Prvu u 15.minuti Hlišć, 16. Nađ, 18.Jurak, 21.Šarić, 23. Ponovo Jurak, nekoliko puta i vratar Graničara Vidović dobro je intervenirao. „Kazna“ za niz promašaja domaćih stigla je u 27.minuti, u brzoj kontri pored pasivne domaće obrane najbolje se je snašao Neven Andrlon i postigao vodeći pogodak. Prije toga u 25.minuti bilježimo rijetko interesantnu situaciju pred golom Graničara. Pomoćni sudac Jarni signalizirao je zaleđe igrača Međimurja, glavni Zobec to nije prihvatio, jedan gostujući igrač uhvatio je rukom loptu u svom kaznenom prostru misleći da je suđeno zaleđe, dodao je svom suigraču, sudac umjesto da sudi kazneni udarac dozvolio je nastavak igre (??). Čakovčani su ipak preko Nađa u 39.minuti poravnali rezultat, a Karlo Rebrek je u 44. minuti propustio priliku gostima „donijeti“ prednost, odlično je pucao, lopta se je međutim od prečke odbila u polje do Poljanca koji također nije iskoristio priliku postići pogodak. U drugom poluvremenu igrala je samo jedna, domaća momčad, pa je već u 58.minuti na dodavanje Vršaka Jurak postigao efektan pogodak, ubrzo iza toga Pintarić je povećao vodstvo, u strijelce se je upisao i Vršak, a prije nego je dobio u 80.minuti 2.žuti karton, svoj drugi, a peti pogodak Čakovčana postigao je Pintarić. Za na kraju to ponavljamo, očekivanu, uvjerljivu i apsolutno zasluženu pobjedu.

Izvor: 3137