Nogomet 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

GIMNASTIKA: 14 medalja i pehara

Prošli je tjedan u NGC-u Aton u Nedelišću održano 1. kolo kupa Hrvatske 2014. - Regija Sjever, na kojem su nastupili sljedeći klubovi iz SZ Hrvatske: Gk Vindija Varaždin, GŠK Sokol Sisak, ZTD Hrvatski Sokol, GK Novi Zagreb, GK Dubrava, GK Samobor, te po prvi put članovi Olimpik Gim iz Zagreba te članovi domaćina GK MZM iz Čakovca koji su bili i najbrojniji s 33 predstavnika. Ukupno je sudjelovalo 150-ak natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za već tradicionalnu, odličnu organizaciju zaslužni su prije svega treneri, članovi i volonteri kao i djelatnici Atona. Dvorana je bila prepuna, ne samo djece, natjecatelja, već i njihovih roditelja, baka, djedova...
Sve je izgledalo besprijekorno, i ličilo je na odlično organizirani mravinjak, u kojem se točno zna tko što radi. Tako je Damir Fotak kao glavni sudac vodio brigu o sucima (uz njega, sudili su Domagoj Dominić i Leon Leonardo Ružić kod muških te Tijana Tkalčec i Aleksandra Bedić kod cura), Marija Zadravec i Tanja Mesarić Novak u obradi podataka, Marija Jurak i Milena Bogdanović o medaljama i peharima, Matija Novak, Leon Leonardo Ružić, Domagoj Dominić o pripremi sprava i dvorane, a razglas i spikeriranje Tomislav Bogović. Tanja Goverdovskaia vodila je najmanje klince i klinceze, a Sanja Delladio i „AFŽ“ vodile su glavnu riječ u kuhinji i papirologiju. Stella Petran svoje gimnastičke sposobnosti zamijenila je svojom drugom ljubavi - fotoaparatom. Mario Vukoja kao voditelj natjecanja budno je pratio da sve štima.
Natjecanje su otvorili Darko Dania - načelnik općine Nedelišće, te gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Saborska zastupnica Sunčana Glavak te srebrni olimpijac Filip Ude također su biranim riječima pozdravili sudionike, a svi zajedno dodijelili su i nagrade najboljima.
■ U muškoj konkurenciji međimurski gimnastičari ostvarili su sedam individualnih medalja te tri ekipne. Zlata su osvojili Antonio Vuk (kadet) te Martin Simon (ml. kadet). Srebra su osvojili David Đuran (kadet) te Paris Posavec (ml. kadet), dok su brončane medalje osvajali Lovro Đud (junior), Luka Sedmak (kadet) te David Lovrenčić (ml. kadet). U ekipnoj konkurenciji ekipa kadeta (Vuk, Đuran, Sedmak) osvojila je prvo mjesto u kategoriji kadeta, dok su ekipe ml. kadeta osvojile prvo odnosno drugo mjesto (Simon, Posavec, Lovrenčić, Patačko, Pilić, Kovačević, Jeremić i Radek).
■ I djevojčice su bile uspješne. Lea Ružić odlično je odradila cijeli višeboj te je pobjedila u kategoriji ml. kadetkinja, a njezina ekipa u sastavu: Linda Lepir, Dora Horvat, Frida Horvat, Lana Stupar te Helena Lazar osvojila je treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. U kategoriji kadetkinja ekipa u sastavu Josipa Kovač, Janja Debelec, Alma Rušnjak, Melanija Crleni, Dolores Lovrenčić, Lara Mikulić te Jana Frkaš osvojile su treće mjesto, dok je Ema Halabarec osvojila drugo mjesto u svojoj kategoriji.
- Ukupno 14 medalja i pehara najbolji je učinak našeg Kluba od kada je uveden novi sustav natjecanja. Velik broj djece u svim programima, a pogotovo ovakva brojka natjecatelja koji su svi radili višeboj (vježbanje na svim spravama) daje potvrdu da smo na dobrom putu i da Međimurje ne treba brinuti za nasljednike Filipa i Tijane. Za to je zaslužan velik tim ljudi koji rade s njima, i mi u ovom trenutku zapošljavamo pet profesionalnih trenera, što je vrlo zahtjevno u finacijskom smislu, i koji nisu na burzi, a imamo potrebu za barem još dvoje, a njima pomaže još pet volontera. Nadamo se da ćemo da kraja godine i za njih stvoriti financijski okvir kako bi mogli još kvalitetnije raditi, projekt “Zajedno do Ria” uspješno realizirati te da će Međimurci i Međimurke opet biti ponosni na nas, rekao je sportski direktor Kluba Mario Vukoja.

Izvor: 3080