Nogomet 08.11.2016. 07:57. Zadnja izmjena: 08.11.2016. 08:04.

Treća nogometna liga istok

Gosti iz Slavonije lako do pobjede nad Međimurjem

MEĐIMURJE – SLAVONIJA 1:2 (0:2)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: oko 100. Sudac: Mario Pavličević /Zbelava/. Strijelci: 0:1 Sokić (22), 0:2 Boban (42), 1:2 Erić (88).

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić, Kristić, Pajić, Branilović, Erić, Golik, L. Mesarić, Pintarić (46. J. Mesarić), Marcijuš, Deglin. Trener: Mario Kovačević.

Trebao je to biti derbi susret drugo i trećeplasirane momčadi Lige, no ništa od toga. Gosti su lako bez posebno dobre igre došli do apsolutno zaslužene pobjede. A domaći osim što su igrali u nekompletnom sastavu bez standardnih Ivanovića, Šimeka i Hranilovića, igrali su slabo, bez opasnih akcija, neborbeno, s mnogo grešaka pa ne čudi što su na kraju poraženi. Gosti su dominirali tijekom svih 90 minuta, prvu su priliku iskoristili u 22. minuti kada je Sokić dobro završio isto tako dobru akciju, iako je Šafarić uspio prvi puta spriječiti najgore, u drugom pokušaju Sokić je ipak bio precizan. Nakon što je Šafarić u 31. minuti još jednom dobro intervenirao, u 42. minuti nije mogao ništa, Boban je iskoristio grešku Pintarića i lako na kraju poentirao.

U drugih 45 minuta domaći su zaigrali nešto bolje, ali i dalje uglavnom neopasno, pa je već u 50. minuti Šafarić ponovo spašavao. U 52. minuti Erić je s desetak metara iz povoljne pozicije pucao preko gola, a do 88. minute gosti su dobro kontrolirali igru i rezultat. U toj je minuti Erić ipak iskoristio priliku da iz gužve postigne pogodak, mogao je čak u 90. minuti da je bio precizniji i sigurniji postići izjednačujući pogodak, nije pa su se gosti već na terenu, a iza toga i u svlačionici opravdano veselili važnim bodovima i pobjedi.