Nogomet 13.05.2016. 12:08. Zadnja izmjena: 13.05.2016. 13:21.

Sportsko dioničko društvo

Grad Čakovec suglasan s dragovoljnim preoblikovanjem NK Međimurja

U Nogometnom klubu Međimurje Čakovec dugo su čekali, konačno i dočekali odluku Gradskog vijeća Grada Čakovca o dragovoljnom preoblikovanju NK Međimurja u sportsko dioničarsko društvo. Od 20 prisutnih vijećnika Gradskog vijeća na sjednici od 12.svibnja, 19 je glasalo „za“, a jedan je bio suzdržan.

Izdvajamo najvažnije detalje odluke:

“Grad Čakovec je suglasan s dragovoljnim preoblikovanjem NK Međimurja u sportsko dioničko društvo. Sudjelovanje Grada Čakovca u postupku dragovoljnog preoblikovanja obuhvaća:

1. sklapanje Ugovora o davanju na korištenje dijela nekretnine, dijela javne sportske građevine Grada Čakovca, SRC Mladost Čakovec, Športska 2, NK Međimurju 

2. Pravo korištenja sportskog objekta na period od 25 godina za pokriće gubitka

3. Preuzimanje tražbine RH-e i pravnih osoba u kojima RH-a ima većinski udio ili većinsko pravo glasa po osnovi duga za poreze i druga javna davanja te kamate prema NK Međimurju i pretvaranja preuzetih tražbina u ulog Grada Čakovca u temeljni kapital sportsko dioničarskog društva NK Međimurje, u koju svrhu se gradonačelnika ovlašćuje da podnese zahtjev Ministarstvu financija i sklopi za to odgovarajući ugovor.

Grad Čakovec neće snositi nikakve financijske obaveze upisa dionica u prvom krugu, niti bilo kakve druge financijske obaveze proizašle iz preoblikovanja NK Međimurja u sportsko dioničarsko društvo.

Grad Čakovec će sudjelovati u postupku preoblikovanja na način opisan u Odluci isključivo temeljem pozitivnog mišljenja i suglasnosti o načinu provedbe preoblikovanja od strane Povjerenstva za profesionalne sportske klubove.

Gradonačelnik se ovlašćuje i na potpisivanje drugih potrebnih isprava u vezi preoblikovanja NK Međimurja“.

Koliko će ovaj važan dokument dobro doći NK Međimurju u postupku dobivanja licence za igranje u 2. HNL znat će se uskoro, točnije 20.svibnja kad u Hrvatskom nogometnom savezu donose konačnu odluku.