Nogomet 25.05.2017. 06:07. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 07:23.

28. kolo

III. HNL - Istok: Režić strijelac za 3 boda Međimurju

MEĐIMURJE 1

OSIJEK          0

Čakovec - stadion Mladosti. Gledatelja: 200. Sudac: Marijo Petrović (Čazma). Strijelac: Režić (9).

Međimurje: Šafarić, Munivrana, Šimunić, Branilović (76. Pajić), Režić, Hranilović, Težak, Erić, Oštrek (90. Sabol), Mesarić, Slunjski. Trener Mario Kovačević

Derbi 28. kola zasluženo su dobili domaći, pobjeda je to koja ih je sasvim približila ponovnom osvajanju naslova prvaka, i dalje pred subotnje gostovanje u Vukovaru imaju 4 boda prednosti pred Varaždinom. Do pobjede su Čakovčani došli teško, morali su uz dobru igru paziti da se ne zamjere najslabijem akteru susreta sucu Petroviću. Sudio je s dvostrukim kriterijem, gostima je dozvolio grubu i previše oštru igru, nije ih za to iako je trebao kažnjavati kartonima, domaćima pak ih je dodjeljivao i za „krivi pogled“ posebno onima koji su od ranije imali po dva žuta kartona pa će Čakovčani u Vukovaru biti znatno igrački oslabljeni. U takvim uvjetima Režić je već u 9. minuti postigao pogodak koji je na kraju odlučio o zasluženom pobjedniku. Dobro je izveo slobodni udarac s 25 metara, lopta se od stative odbila u mrežu. Iza toga do kraja susreta inicijativa domaćih. U 34. minuti Oštrek je malo zakasnio završiti dobru akciju, u 39. minuti dobar udarac glavom Branilovića i obrana Barešića, a jedinu priliku tijekom svih 90 minuta igre gosti su imali u 43. minuti kada je Sabolović s ruba domaćeg kaznenog prostora pogodio prečku.

U 53. minuti dilema kada je jedan gostujući igrač u svom kaznenom prostoru igrao rukom, Petrović međutim nije reagirao baš kao ni u 74. minuti kada je u gostujućem kaznenom prostoru nepravilno prekršajem zaustavljen Težak. U 83. i 90. prilike povećati vodstvo domaćih nisu iskoristili Munivrana i Opštrek, dobro je reagirao Barešić pa je na kraju ostao rezultat iz 9. minute. Za opravdano veselje domaćih igrača i svih ljubitelja nogometa na SRC-u Mladosti. Zanima nas ocjena delegata sucu Petroviću, mnogo je tijekom susreta Željko Lilkovac bilježio, a također se s nestrpljenjem čeka odgovor iz HNS-a glede žalbe Čakovčana oko dobivanja licence za igranje u 2. ligi. Prema riječima klupskih dužnosnika dostavili su HNS-u više nego je to i potrebno za dobivanje ovog za neke povlaštenog dokumenta.

Ostali rezultati: Belišće - Marsonia 1:2, Oriolik - Slavonija 2:1, Bjelovar - Vukovar 1991 5:0, Koprivnica - Croatia Đakovo 3:1, Slavija - BSK 5:1, Bedem - Mladost 1:0.

PAROVI 29. KOLA (subota, 17:30): Slavija - Belišće, BSK - Varaždin, Višnjevac - Bedem, Mladost - Koprivnica, Croatia Đakovo - Bjelovar, Vukovar 1991 - Međimurje, Osijek - Oriolik, Slavonija - Marsonia.