Nogomet 09.01.2018. 23:51. Zadnja izmjena: 10.01.2018. 00:00.

Nogomet

IZ MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA: Da je malo više nogometnih sudaca...

Posljednja sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u 2017. godini bila je prilika da članovi Izvršnog odbora prije usvajanja rasprave o izvješćima odgovornih za provedbu natjecanja svih Međimurskih liga u prvom, jesenjem dijelu prvenstva. Izdvajamo najvažnije podatke iz izvješća povjerenika za natjecanje Igora Križarića, za suđenje Mije Horvata, disciplinskog suca Stjepana Perka i Komisije za delegiranje delegata (Darko Jambrović, Stjepan Perko, Željko Bacinger).

U svim Međimurskim ligama tijekom jesenjeg prvenstva odigrano je 426 službenih utakmica, bez prekida, sve su registrirane postignutim rezultatima, a održan je i Plenum svih klubova gdje su donijete Propozicije natjecanja. U četiri skupine veteranskih liga odigrano je 144 utakmica, a u ligama mladih najveći problem bio je niz odgođenih utakmica, neke su morale biti prekidane zbog nedovoljnog broja igrača. Dobar potez bio je formiranje čak 16 nogometnih škola, dok u kup natjecanju seniora i juniora nije bilo problema.

Kod suđenja je istaknut i dalje problem nedovoljnog broja sudaca iako većih problema oko suđenja nije bilo. Suci su se redovito odazivali na edukacijske sastanke, trojica su zbog slabog suđenja kažnjena, a istaknuta je dobra suradnja s kancelarijom MNS-a.

Disciplinski sudac je održao 15 sjednica, kažnjeni su klubovi, igrači i nogometni djelatnici, izrečeno i nekoliko novčanih kazni, sve prema Disciplinskom pravilniku HNS-a. U Prvoj međimurskoj ligi dodijeljeno je 469 opomena i 26 isključenja, Drugim međimurskim ligama 798 opomena i 51 isključenje, a u Trećoj međimurskoj ligi 219 opomena i 10 isključenja. U veteranskim ligama bilježimo 49 opomena i 10 isključenja, za lige mladih i kup natjecanja samo pohvale što se tiče opomena i isključenja. Kad spominjemo pohvale onda je u Prvoj međimurskoj ligi najdiscipliniranija momčad Mladost Sveta Marija, drugoj ligi A Dubravčan Donja Dubrava, Drugoj ligi B Trnovec, a Trećoj. ligiNK NŠ Međimurje / Čakovec.

Delegati su uglavnom dobro svoju dužnost obavili na 426 prvenstvenih i 62 kup utakmice, nepravilnosti su sankcionirane, trojica koja nisu sudjelovala na seminaru nisu u jesenjem dijelu prvenstva delegirana. Svi povjerenici istaknuli su u svojim izvješćima želju da proljetni odlučujući dio prvenstva prođe s što manje njihovih intervencija.