Nogomet 11.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

IZBORNA SKUPŠTINA MNS-a: MATO KLJAJIĆ STARI – NOVI PREDSJEDNIK

U čakovečkom HOTELU Park održana je izborna Skupština međimurskog nogometnog saveza kojoj je prisustvovalo svih 49 novoizabranih delegata, koja je protekla u izuzetno tolerantnom i demokratskom ozračju i kojoj je prisustvovala visoka delegacija HNS-a: predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović, nezaobilazni direktor svih reprezentacija Zorislav Srebrić i član IO—a Stjepan Merkaš. Prema izvješću Izborne komisije(predsjednik Ivica Križaić, članovi Marijan Kacun i Dominik Brljak) svi delegati imali su pravovaljane punomoći i mogli su glasati za dvojicu predloženih kandidata za novog predsjednika MNS-a – dosadašnjeg predsjednika Matu Kljajića i Nenada Marčeca donedavnog dopredsjednika MNS-a. Glasovanje je bilo tajno, a svi glasački listići pravovaljani. Za novog predsjednika MNS-a u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju izabran je Mato Kljajić koji je dobio 33 glasa, a Nenad Marčec koji mu je prvi čestitao na izboru dobio je 16 glasova. Izabran je i novi Izvršni odbor MNS-a, također tajnim glasovanjem, između 18 predloženih kandidata u IO su uz predsjednika Matu Kljajića izabrani: Vladimir Balent-Sloga Čakovec koji je dobio 33 glasa, Miljenko Bakač – Zasadbreg /38/, Ninoslav Bistrović – Sloboda Slakovec/40/, Ivan Cerovec – NK Podturen /39/, Robert Čižmešija – Graničar Kotoriba /34/, Damir Dominić –Galeb Oporovec/35/, Mijo Horvat – ŽNK Trnava Goričan/35/, Tomislav Kralj- Polet Sv. Martin na Muri /39/, Zlatko Rajf/- Rudar M. Središće/ 31/,ASlojzije Sobočanec – Naprijed Cirkovljan /36/, Dragutin Vuk –  Zbor nogometnih sudaca/38/ i Marijan Uršanić -Međimurje Čakovec /34 glasa/.Dva su glasačka listića bila nevažeća. Na prijedlog Mate Kljajića za dopredsjednike MNS-a izabrani su: Damir Dominić, Tomislav Kralj i Marijan Uršanić. Izabran je i novi Nadzorni odbor: Dražen Srpak, Gordan Horvat i Darko Zamuda.

 

Nakon što se je Mato Kljajić biranim riječima zahvalio na izboru prisutnima se je obratio predsjednik HNS-a Davor Šuker. Bio je kratak, nije želio puno govoriti o onome što trenutno zaokuplja nogometnu i sportsku javnost, tek: “Prije svega u ime HNS-a veliko hvala na jedinstvu i zajedništvu koje ste pokazali na Skupštini i podršci koju nam dajete poslije najtežeg udarca  hrvatskom nogometu, mislim na neodigravanje zadnjeg derbija u Zagrebu. SvI županijski savezi su nam također dali potporu i podršku, to nam mnogo znači, to jedinstvo nas veseli i daje snagu u daljnjem radu. Naši prioritetu uz znane domaće teme su odlasci na EP I SP, tu je i ženski nogomet gdje posebno treba pohvaliti vašu županiju s dva prvoligaša, računajte tu na našu pomoć, nadamo se da će te i kod muških uskoro imati drugoligaša. Moram posebno pohvaliti rad vaše Skupštine koja je protekla u pravom sportsko-demokratskom tonu. Čuvajmo nogomet koji svakog vikenda igra 150.000 uglavnom mladih, moramo s više optimizma gledati u budućnost. Ovo što se je dogodilo bio je veliki udarac za HNS,predstoji nam da se zajednički borimo protiv negativnosti, mislim da ćemo u toj borbi mi sportaši i nogometaši na kraju pobijediti i uspjeti. Molim sve da respektiraju županijske nogomete saveze i njihove akcije koje poduzimaju za boljitak nogometa. Za kraj još nešto, i dalje ćemo naše selekcije slati u Toplice Sveti Martin na Muri gdje imaju odlične uvjete za rad i isto se tako odlično osjećaju, imate sada novi centar u Nedelišću, imate jaki međunarodno priznati turnir mladih u Dunjkovcu, budite ponosni na svoje uspjehe, nastavite raditi u interesu nogometa, HNS će vam uvijek pomoći u granicama svojih mogućnosti,“ završio je Šuker.

 

Prije zajedničkog druženja delegatima su podijeljeni vrlo kvalitetni i prikladni kalendari NK Međimurja Čakovec.                     

                                   

P.S. Za kraj još samo dvije kratke „stvari“ da čitatelji ne ostanu prikraćeni kompletne informacije.

Prvo oko napisa „Ogorčenih nogometnih sudaca i djelatnika“ koji se nisu usudili potpisati i koji najmanje (nogometni suci) imaju pravo nekoga kritizirati, napadati i osuđivati. Imaju svoju Udrugu sudaca i predsjednika, za suđenje su plaćeni i trebalo bi im biti svejedno tko je predsjednik MNS-a. Imamo informacije da su upravo pojedinci iz sudačke Udruge sakupljali potpise za Nenada Marčeca, a ne Nenad Marčec kako oni tvrde,  nudeći pritom pošteno suđenje (zar sada nisu pošteno sudili ?), a ovakvim su načinom, vrijeđajući dosadašnjeg predsjednika Saveza i njegov rad, čak i predsjednika HNS-a samo naštetili svojem favoritu ali i Udrugu sudaca čiji su članovi. Ima to i dublju pozadinu pa bi o tim pojedincima trebala raspraviti i njihova Udruga čiji čelnici tvrde da će tako i biti jer znaju njihova imena, namjere  i pozadinu svega. Drugo pak i oko demantija nekih naših napisa od strane Zvonka Bratuše koji tvrdi da su netočni i neistiniti. Tvrdi da Josip Zbiljski nije član uprave kluba i da se je sam delegirao u Skupštinu. Zbiljski pak tvrdi da je još uvijek sportski direktor kluba, istovremeno najavljuje da će i on progovoriti i iznijeti mnoge činjenice o radu kluba i uprave koja u stvari ne postoji. Oko „zasluga“ kluba da unatoč suspenzije 1.momčadi 4 mlade selekcije igraju redovito u Ligi mladih, točno je da igraju 3 selekcije ali za to su zaslužni iz Nogometne škole Međimurje/Čakovec kod koje te selekcije djeluju i rade, također i odgovorni u MNS-e, te posebno Varaždinskom nogometnom savezu koji su dozvolili da mladi redovito igraju unatoč suspenzije 1.momčadi. Iz „uprave“čakovečkog kluba nemaju zato pravo svojatati nešto s čim nemaju blage veze jer se nikada nisu zainteresirali s kakvim problemima rade u te 3 selekcije.  A što se tiče podrške Zvonka Bratuše Nenadu Marčecu oko izbora za predsjednika MNS-a i njegovih konstatacija da će biti bolje nego da je predsjednik Mato Kljajić ista je bila totalno kontraproduktivna jer ako se dobro sjećamo, a to pamti i nogometno-sportska javnost, obojica spomenutih do nedavno nisu bili u dobrim odnosima, jer su bili kažnjeni /6 mjeseci/zbog međusobnog sukoba nakon utakmice Nedelišće – Čakovec. A  što se tiče tvrdnje da je prijavu za člana Skupštine dostavio u roku, ista je dostavljena daleko nakon roka /10.studeni/ pa i ta tvrdnja „pada u vodu“. Ima toga još, a šteta je i da Zvonko Bratuša nije kao delegat Skupštine MNS-a nakon što mu je zbog navedenih propusta ipak dozvoljeno glasovati ostao na sjednici do kraja i sačekao bar rezultate glasovanje, nego je prije toga napustio sjednicu. 

 

  Slike snimio Zlatko Premuš. 

Izvor: 3111