Nogomet 18.12.2017. 06:29. Zadnja izmjena: 18.12.2017. 06:29.

Nogomet

Izvanredni rezultati škole nogometa Dinamo Domašinec- Zelenko Novakovec

Jedna od najkvalitetnijih organiziranih škola nogometa kod nas zasigurno je škola nogometa Dinamo Domašinec i Zelenko Novakovec. Iako zajednički djeluju od jeseni 2015. ona je izrasla u više nego u odlično organiziranu cjelinu, a posljednji rezultati potvrđuju kvalitetan rad škole. Tako su kategorije U14 i U12 osvojile jesenski naslov prvaka pioniri Dinamo/Zelenko su trenutno na drugome mjestu kategorije U8 i U10 na 3 a U17 na 4. mjestu.

Škola nogometa Zelenko iz Novakovca s radom je počela 2009. godine. Početak je bio jako težak jer je igrala jedna ekipa početnika i znao se dogoditi poraz od 10 i više golova razlike. Kao i sve u životu tako i sportski uspjesi ne dolaze preko noći. Djeca, a što je još važnije roditelji, nisu odustali i s vremenom se broj djece povećavao i narasli su u respektabilnu školu nogometa. U Domašincu se rad sa djecom odvijao u sklopu nogometnoga kluba Dinamo koji je u navedenome razdoblju također imao uspješne rezultate, dok je nogometna škola Dinamo osnovana u 2016. godini.

Do početka zajedničkoga rada je došlo je u jesen 2015. godine kad su vidjeli da je svaka sredina za sebe premala da bi samostalno funkcionirala i kvalitetno radila sa djecom, a udruživanjem se znatno povećao broj djece te podigla ta kvaliteta. Kao i svugdje i tu je bilo na početku puno otpora na predloženi način rada i nije sve išlo lagano. S vremenom su svi uvidjeli da nije važno tko je iz kojega mjesta ili gdje se održava trening ili utakmica, nego je bitan napredak i zadovoljstvo djece. Škola nogometa trenutno broji 102 polaznika, a natječe se u 6 različitih uzrasnih kategorija. Predsjednik škole nogometa Dinamo je Zvonimir Ovčar, a škole nogometa Zelenko Miroslav Blažon dok je voditelj škole nogometa Tomica Blažon. Sportski direktor škole je Antun Krznar, a koordinator rada škole Dragutin Katalenić.

U rad sa djecom su uključeni kvalitetni i licencirani treneri koji svojim znanjem uvelike doprinose razvoju djece. Treba naglasiti da su trenutno četiri trenera polaznici UEFA B tečaja trenera nogometa na Nogometnoj akademiji u Sesvetama. S djecom rade treneri Mihael Lebar, Filip Petak, Gregor Bunc, Jurica Kovač, Luka Jakšić, Antonio Drvoderić i Tomica Blažon. Članovi NŠ Dinamo i ŠN Zelenko zajednički treniraju i igraju utakmice, dok još uvijek financijski funkcioniraju odvojeno. Kako bi pojednostavili funkcioniranje cilj je, a i u završnoj su fazi dogovori, da od prvog siječnja 2018. godine krene sa radom jedinstvena škola nogometa.

Što se tiče naziva ekipa, s obzirom da NK Dinamo nastupa u međužupanijskoj nogometnoj ligi nogometni savez Varaždinske županije je insistirao da je uvjet za igranje seniorskoga sastava u navedenoj ligi da klub ima tri mlađe kategorije kojima je naziv isti nazivu seniorske ekipe. Iz tog razloga ekipe U10, U12 i U14 imaju naziv NK Dinamo (D).

Nogometna škola Dinamo Domašinec je potpisala sporazum o suradnji sa školom nogometa Dinamo Zagreb prošle godine, pa je slijedom navedenoga imala već neke aktivnosti. U svibnju su treneri GNK Dinamo odradili pokazni trening za nogometaše i trenere, a bili su i gosti GNK Dinama u Zagrebu, te odigrali međusobne utakmice sa tri uzrasne kategorije, a isto tako su se ugostile tri selekcije Dinama na blagdan Velike Gospe. Neka djeca bila su i u lipnju na kampu GNK Dinamo u Ravnoj Gori u trajanju od 6 dana, a pojedina djeca su na kampu odabrana i pozvana da ovaj mjesec tri dana treniraju sa GNK Dinamo u Zagrebu. Sigurno da to djeci daje motiv za još kvalitetnije bavljenje nogometom.

Od ciljeva treba spomenuti i daljnje povećavanje broja djece uključenih u rad, te poboljšavanje infrastrukture i uvjeta rada. Ostali bitni ciljevi su formiranje kategorije predpočetnika U7, formiranje ekipa djevojčica koje bi se uključile u natjecanje, već prije spomenuto formiranje jedinstvene škole nogometa, te nabavka nove opreme za sve polaznike škole nogometa kako bi kompletna škola bez obzira na uzrast bila jednoobrazno obučena.

Na kraju koriste priliku pozvati svu zainteresiranu djecu (kako dječake tako i djevojčice) već od 5 godina starosti da se jave i postanu dio nogometne obitelji Dinama/Zelenka a kontaktirati se može kod sportskog direktora Antuna Krznara broj mob 098 173 90 80 koji će i iznijeti sve pojedinosti upisa. Treninzi se odvijaju 3 puta tjedno uz odigravanje nogometnih utakmica i turnira, a u zimskim mjesecima se treninzi odvijaju 2 puta tjedno u dvoranama u Podturnu i Belici, te sudjeluju na brojnim zimskim turnirima.