Nogomet 04.12.2017. 10:28. Zadnja izmjena: 04.12.2017. 10:30.

21. sjednica

Izvršni odbor MNS-a dao podršku kandidaturi Davora Šukera za predsjednika HNS-a

U čakovečkom hotelu Park održana je 21. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) kojoj je od 13 prisustvovalo 10 članova. Jedina i osnovna točka dnevnog rada bila je: „Prijedlog odluke o podršci kandidature za predsjednika HNS-a “. Uvodno izlaganja dao je Mato Kljajić, upoznao je prisutne s svim aspektima trenutno „sportske situacije broj 1“ u Hrvatskoj. S obzirom da je za sada poznat samo jedan službeni kandidat za predsjednika HNS-a predložio je prisutnima da se izjasne oko podrške kandidaturi Davora Šukera. Nakon toga svaki od prisutnih članova IO-a iznio je svoje mišljenje, mnogo je toga rečeno, mnogo toga i što nije bila tema rasprave, a bilo je i nepotrebnog vrijeđanja. Svi su se, međutim, složili da se Međimurje, kad je u pitanju hrvatski nogomet, zaobilazi, što više u buduće ne bi smio biti slučaj. Jer, iako je Međimurje najmanja hrvatska županija u njemu organizirano djeluje 80-ak klubova, 16 nogometnih škola, trenerska i sudačka organizacija te mnogo istinskih entuzijasta- volontera.

Zato,ali i zbog niza mnogo drugih razloga delegat Međimurskog nogometnog saveza u Skupštini HNS-a (ranije je već prijedlog da to bude Mato Kljajić op.a.) zaslužuje konačno i mjesto u Izvršnom odboru. Za to će se zalagati i delegati Skupštine MNS-a sazvane za 5. prosinca na kojoj se konačno očekuje i nazočnost još uvijek aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Od 10 prisutnih članova IO-a sedam je dalo svoj glas podrške kandidaturi Davora Šukera za predsjednika HNS-a, dva su bila protiv (Marijan Uršanić i Nino Bistrović), a jedan suzdržan (Vladimir Balent).