Nogomet 07.01.2020. 10:35. Zadnja izmjena: 07.01.2020. 10:36.

Nedelišće

Kako se slavio nogomet u Atonu i tko je osvojio trofeje?

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću u nedjelju, 5. siječnja odigrana je velika završnica  5. Klupskog prvenstva Međimurja na mantinele –  popu
larnog turnira koji organiziraju Aton i Međimurski nogometni savez i koji je ove godine okupio gotovo 60 ekipa, ponovo potvrdivši svoj status najpopularnijeg zimskog sportskog događaja ne samo u našem kraju, već i mnogo šire. Turnir je počeo još 23. prosinca, a na zadnjim ogledima u dvorani Atona tražilo se mjesto više.

U najmlađoj, kategoriji U-11 pobjednikom je postala momčad Škole nogometa Međimurje Čakovec A koja je u finalnom susretu rezultatom 6:2 pobijedila Školu nogometa Sloga Čakovec. Treće je mjesto izborila Škola nogometa Dinamo Zelenko koja je rezultatom 2 : 1 nadigrala svoje vršnjake iz ŠN-a Međimurje Čakovec B.

U kategoriji veterana finalni je susret između Nogometnog kluba Sloga Čakovec i NK-a Polet Pribislavec u regularnom dijelu završio rezultatom 3:3 da bi nakon ispucavanja penala (3:4)  pobjednik postao Polet. Također napeta te utakmica puna preokreta za treće mjesto među veteranima završila je pobjedom trostrukog osvajača klupskog prvenstva Međimurja NK-a Nedelišće nad NK-om Budućnost iz Podbresta - rezultatom 5:4.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u utakmici koja se najviše iščekivala. Uz svesrdnu podršku navijača, u seniorskoj konkurenciji Nogometni klub Rudar Mursko Središće s rezultatom 4:2 nadmašio je Nogometni klub Podturen te postao pobjednik 5. Klupskog prvenstva na mantinele. Prethodno je u susretu za treće mjesto pribislavečki Polet rezultatom 3:2 pobijedio NK Dinamo Palovec.

Nagrade iz snova

Uz medalje i pehare, organizator je za sve momčadi, uključujući i one koje su osvojile četvrto mjesto, osigurao i vrijedne novčane nagrade. Pobjednici u kategorijama seniora i veterana osvojili su po 20.000 kuna, drugoplasirani klubovi po 15.000, treći po 10.000 kuna, četvrti po 1.000 kuna, a mališani U-11 dobili su sportsku opremu. Organizatori nisu zaboravili ni vjernu publiku, pa je troje sretnika osvojilo vikend za dvoje u Toplicama Sveti Martin, četiri dana ljetovanja u apartmanima Aton u Ribarici te vrijedne poklonpakete. Generalni partner turnira, Agraria - market, prvi međunarodni poljoprivredni oglasnik, ujedno je troje posjetitelja nagradio putovanjima u Pariz, Milano i Veneciju. Te su nagrade osvojili Mladen Sačer, Dora Grabar i Karla Dragičević.

Revijalne utakmice

U okviru finalnog dana odigrane su i revijalne utakmice. U prvoj, između ekipe medija i partnera turnira, bolji su bili partneri turnira, dok je u drugoj Škola nogometa Međimurje Čakovec (vrtići) nadmašila male igrače Škole nogometa Međimurec/Sloboda – Prugići. U pauzama utakmica brojne su navijače svojim koreografijama zabavljale Mažoretkinje Nedelišća, a slavlje je nastavljeno do kasnih sati uz Tamburaški sastav Svirci. - Ponovo smo dokaza li zašto je nogomet jedan od najpopularnijih sportova, ovo je jedna prekrasna nogometa priča. Ljudi se druže, navijaju, jako smo zadovoljni i primjećujemo da je turnir svake godine sve uspješniji, rekao je predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić. Proglašenju najboljih prisustvovao je i međimurski župan Matija Posavec uputivši čestitke svim sudionicima te istaknuvši da je turnir već postao lijepa tradicija koju treba njegovati. 

Najbolji igrač Dejan Slunjski 

Najboljim igračem turnira u kategoriji seniora proglašen je igrač pobjedničke momčadi NK-a Rudar Dejan Slunjski, renomirani nogometaš iz Varaždina koji je tijekom karijere igrao za brojne hrvatske, ali i inozemne klubove. - Bez cijele momčadi to bih teško postao. Pobjeda je ekipna i to je najvažnije, a pojedinac uvijek iskoči,  kratko je prokomentirao titulu Slunjski. Najboljim vratarom među seniorima postao je Tomi Hatlek (NK Podturen), dok su čak četiri igrača ostvarila jednak broj pogodaka, pa su proglašeni najboljim strijelcima. U veteranskoj kategoriji najbolji je igrač Poleta Pribislavec Krešo Šenji, strijelac Santino Debelec (Sloga Čakovec), a najgolman Goran Novak (Sloga Čakovec) koji je u zadnjoj utakmici, nažalost, pretrpio i ozljedu nakon koje više nije mogao igrati.