Nogomet 04.07.2018. 08:28. Zadnja izmjena: 04.07.2018. 08:39.

Predstavljamo prvake

Kraljevčan 38 iz Donjeg Kraljevca: Naslov prvaka s 80 osvojenih bodova za 80 rođendan

Nogometaši Kraljevčana 38 iz Donjeg Kraljevca su ne tako davno bili u samome vrhu Međimurskog nogometa igrajući 1996./97. i u 2. HNL-sjever. Nakon toga klub je igrao u 1. Međimurskoj ligi da bi prije dvije sezone ispao iz nje te se ove godine vratio na superiorni način, a rezultat je to odlične sezone kako na sportskom tako i na logističkom planu. Nakon osvojene titule jesenskog prvaka, došao je proljetni dio sezone koja je protekla u potpunoj dominaciji spram ostatka lige gdje je ostvareno 14 pobjeda u nizu te 1 neriješen rezultat. To prvenstveno mogu zahvaliti homogenosti ekipe koja je na terenu disala kao jedan te neupitnoj kvaliteti pojedinaca koji su uvijek davali svoj maksimum kako bi klub doveli do zacrtanog cilja – plasmana u viši rang natjecanja. Ova će se izuzetno uspješna sezona pamtiti i po rekordnom broju postignutih golova (106) i osvojenih bodova (80).

Spomenuti uspjeh u godini kada klub slavi 80-tu godišnjicu stoga postojanja ostvarili su: Silvestar Cvek (trener-igrač), Ivan Majurec, Stanko Štefok, Martin Tisaj, Antonio Blažeka, Vjekoslav Cvek, Jan Zrna, Leon Vlahek, Dino Novak, Antonio Čekunec-Tompoš, David Hađikan, Nikola Balent, Nenad Pigac, Nikola Markan, Nikola Kolarić, Antun Vargec, Dino Markač, Željko Kamenar, Dario Vadlja. Nezaobilazno je spomenuti i vrijednu upravu koja je logistički popratila cijelu sezonu, a čine je Mladen Blažeka -predsjednik, Vjekoslav Cvek - dopredsjednik, Damir Taradi - tajnik, Ivan Cvetko, Dubravko Miščin, Aleksandar Zdravković, Tomislav Hozjak i Stjepan Goričanec. U razgovoru tajnik kluba Damir Taradi nam je rekao:

- U nadolazećoj sezoni klub želi zadržati sve igrače na okupu, a prema potrebi dovesti još i koje pojačanje kako bi kvalitetom bili još spremniji za plasman u gornji dio 1. ŽNL. Iako je ljetni odmor u punom jeku, uprava kluba i dalje neumorno radi na pripremama za turnir prvaka seniorskih međimurskih liga, na pregovorima s pojedinim mladim i nadarenim igračima oko dolaska u klub, kao i na organizaciji oko „turnira vulica“ i još nekih drugih manifestacija.

Jedna od njih je i proslava 80-e godišnjice osnutka kluba i 90 godina igranja nogometa u Donjem Kraljevcu. Povodom toga dana 21. srpnja će biti održana svečana sjednica kluba, otvaranje spomen ploče, kao i predstavljanje vrijedne monografije koju je pripremio i napisao dugogodišnji kroničar kraljevskog sporta i član kluba gospodin Vilko Šercer.