Nogomet 29.08.2019. 08:32. Zadnja izmjena: 29.08.2019. 08:33.

Nogometni turnir

Međimurec 2019.: Naslov najboljih ove godine odlazi u Skandinaviju

U Dunjkovcu i Pretetincu nedavno je završilo 21. izdanje međunarodnog nogometnog turnira pionira „Međimurec 2019”, na kojem je nastupilo rekordnih šesnaest ekipa iz deset država svijeta. Turnir je to iz kalendara europske nogometne federacije UEFA-e, a pokrovitelji su mu bili Hrvatski i Međimurski nogometni savez, Općina Nedelišće i Međimurska županija. Sam turnir trajao je tri dana, a igralo se na nogometnim terenima u Dunjkovcu/Pretetincu te Nedelišću. Koliko je ovaj turnir važan govori i činjenica da ga je pohodio veli broj uglednih gostiju poput Tomislava Butine, Dražena Ladića, ali i skauti brojnih svjetski poznatih nogometnih klubova kao što su Manchester United i Chelsea.

Pobjednici turnira zasluženo su postali pioniri švedskog IF Brommpojkarna, koji su tijekom sva tri dana pokazali najviše, do finala, u kojem su rezultatom 3:0 bili bolji od praške Slavie Prag, primili samo jedan pogodak. Čast Hrvatske u borbi je za treće mjesto obranio splitski Hajduk, koji je bio bolji od švicarskog Lugana s 3:1. Na turniru su po 21. puta nastupili i pioniri Nogometne škole Međimurje Čakovec, koji su završili turnir na devetom mjestu, dok su njihovi vršnjaci iz Međimurca na kraju zauzeli šesnaesto mjesto. Najboljim igračem turnira proglašen je Lucas Bergvald iz pobjedničkog švedskog sastava, najbolji vratar je Raul Bezeljak iz splitskog Hajduka, a najbolji strijelac je Toni Majić iz zagrebačkog Dinama s 10 postignutih golova.

Za kraj smo ostavili izjavu predsjednika Organizacijskog odbora Mišela Ganzera koji je rekao: “Čestitke svih sudionika i gostiju  najbolja su potvrda da smo napravili dobar posao. Već sada se svi raspituju oko dolaska iduće godine na 22. po redu turnir, za koji smo već sada počeli s pripremama. Koristim priliku da na kraju ovim putem zahvalim svim sudionicima turnira, gostima, gledateljima, sponzorima, sucima, posebno svojim suradnicima u Organizacijskom odboru te velikom broju volontera na izuzetnom zalaganju da turnir uspije.”

Konačni poredak: 1. IF Brommapojkarna, 2. SK Slavia Prag, 3. Hajduj Split, 4. FC Lugano, 5. GNK Dinamo Zagreb, 6. FC Legia, 7. Udinese Calcio, 8. MTK Budapest, 9. NŠ Međimurje-Čakovec, 10. NK Osijek, 11. NK Varaždin, 12. FK Adria Podgorica, 13. FC Growe Aichi, 14. FK Crvena Zvezda, 15. FC Oxala Tokio, 16.  NK Međimurec.