Nogomet 18.08.2019. 09:40. Zadnja izmjena: 18.08.2019. 09:41.

Međunarodni turnir

Međimurec 2019.: Ove godine nastupa rekordan broj ekipa iz deset zemalja

U Nogometnom klubu Međimurec iz Dunjovca/Pretetinca u petak, 16.8. je počeo tradicionalni, sada već 21. po redu međunarodni turnir za pionire „Međimurec 2019.“, a koji je u službenom kalendaru krovne europske nogometne federacije UEFA-e. Pokrovitelji turnira su Hrvatski nogometni savez, Međimurski nogometni savez, Općina Nedelišće i Međimurska županija.

Turnir završava danas, u nedjelju, 18. kolovoza, a igra se na igralištima u Dunjkovcu/Pretetincu i Nedelišću. Ove godine nastupa rekordan broj ekipa (16) iz 10 država (Italije, Poljske, Srbije, Švedske, Češke, Švicarske, Mađarske, Japana, Crne Gore i Hrvatske), a turnir je počeo u petak 16. kolovoza u 14 sati, dok je svečano otvorenje bilo u subotu 17. kolovoza u 15 sati. Proglašenje pobjednika i uručenje nagrada najboljima održat će se u nedjelju 18. kolovoza u 20 sati nakon finalnog susreta, koji je na rasporedu u 19 sati.

  • Naslov pobjednika brane pioniri FK-a Crvena zvezda iz Beograda, a momčadi su podijeljene u 4 skupine:

SKUPINA A: GNK Dinamo Zagreb, SK Slavija Prag (Češka), FK Adria Podgorica (Crna Gora) i NK Međimurec Dunjkovec/Pretetinec,

SKUPINA B: NK Osijek, IF Brommapojkarna (Švedska), FC MTK Budapest (Mađarska) i NK Varaždin,

SKUPINA C: HNK Hajduk Split, FC Legia Warsaw (Poljska), FC Growe Aichi (Japan) i NK Međimurje Čakovec,

SKUPINA D: FK Crvena zvezda Beograd (Srbija), Udinese Calcio 1896 (Italija), FC Lugano (Švicarska) i FC Oxala Tokyo (Japan).