Nogomet 18.04.2019. 08:57. Zadnja izmjena: 24.04.2019. 13:50.

Kup MNS-a

Međimurje i Polet u prvom polufinalnom susretu - neriješeno

MEĐIMURJE – POLET 2:2 (2:2)

  • ČAKOVEC – Stadion SRC Mladosti. Gledatelja: 500. Sudac: Marijan Dumančić (Šenkovec). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) I Edvin Zobec (Strahoninec). Delegat: Dragutin Vuk (Čakovec). Strijelci:0:1 Mezga (7), 0:2 Turk (10), 1:2 Ikić (20), 2:2 Patafta (26).

MEĐIMURJE: Galoši, Ptiček, Režić, Marić, Hranilović, Tkalčić(46. Jakšić), Ikić,. Zanjko, Patafta, Pušić (46. Brcković), Marcijuš (60. Munivrana). Trener: Matija Kristić.

POLET: Jambres, Sakač, Mezga, Hozjan, Barat, Ferlin (68. Šarić), Horvat, Medved (90. Goričanec), Cvetković, Herceg, Turk. Trener: Mario Kovačević.

Prvi polufinalni susret završen je bez pobjednika.

Već u 4. minuti Mezga i odmah iza toga Turk nisu iskoristili prilike postići pogodak. Ispravili su to međutim do 10. minute, Mezga je iskoristio „poklon“ domaće obrane u 7. minuti i postigao vodeći pogodak, a vodstvo je u 10. minuti povisio Turk nakon što je poslije udarca iz kuta i on iskoristio neodlučnosti i pasivnost domaće obrane. Domaći su se iza toga na kratko malo trgnuli i do 26. minute poravnali rezultatski ishod. Prvo je Ikić u 20. minuti bio u kontri brži od gostujuće obrane i prebacio Jambresa, a iz jedne od rijetko dobre akcije Patafta je u 26. minuti bio precizan za izjednačujući pogodak.

Iza tog do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako je bilo nekoliko prilika za to.Prvu nije u 37. minuti iskoristio Horvat, sam s 2-3 metara pucao je preko gola, iza toga u prilici je bio Ikić, ovaj se je puta istaknuo Jambres, loptu je odbio u korner. Početkom drugog poluvremena u 49. minuti Marcijuš je pogodio prečku, a odmah iza toga nakon udarca iz kuta Patafta je bio neprecizan. 58. minutiu pamtit će Ferlin. Imao je priliku, nije dobro reagirao, ali je odlično reagirao domaći vratar Galoši u 73. minuti kada je Šarić također imao vrlo izglednu priliku postići vodeći pogodak za goste. Do kraja susreta bilježimo 90. minutu kada je Patafta iz povoljne pozicije pucao kraj gola, a malo prije toga i upitnu situaciju kada je Munivrana pao u gostujućem kaznenom prostoru, a vrlo dobri sudac Dumančić, ovaj puta nije reagirao (bilo je simuliranje??).