Nogomet 16.05.2016. 08:45. Zadnja izmjena: 16.05.2016. 11:31.

3. nogometna liga- istok

Međimurje pobijedilo Belišće te su i dalje jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka

BELIŠĆE – Gradski stadion. Gledatelja: 200. Sudac: Dobraš (Sl. Brod). Strijelac: 0:1 Režić (47).

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Branilović, Hranilović, Režić, Sambolec /63.Šimunić/, N. Šafarić, Golik, Šimek, Vuk (90. Kristić), Pintarić (57. Mesarić), Petrović. Trener. Mario Kovačević.

Važna pobjeda Čakovčana koja ih i dalje „drži“ na vodećoj poziciji, i dalje su veliki favoriti za osvajanje naslova prvaka. Posebno jer slijede dvije utakmice kada su domaćini - prva je u subotu (SRC Mladost 17 sati) s Đakovo/Croatia. U Belišću su Čakovčani odigrali cijeli susret vrlo angažirano, prema dogovoru, borbeno i odgovorno, rezultat toga je pobjeda i 3 važna boda koja s obzirom na to da je ostvarena na gostovanju duplo vrijedi. Već u prvih 45 minuta Čakovčani su najavili svoje ambicije.

U 8. minuti Vuk je prvi bio u prilici postići vodeći pogodak za Čakovčane, iza toga u 15. minuti Šafarić je odlučnom intervencijom spriječio domaće doći u vodstvo, a u 29. minuti Petrović nije iskoristio veliku priliku postići vodeći pogodak. Nije međutim mogao spriječiti Čakovčane postići pogodak koji je odlučio o pobjedniku. Iskusni Režić s 30-ak metara dobro je izveo slobodan udarac, lopta se je od jednog domaćeg igrača u „živom zidu“ odbila, promijenila smjer i završila u mreži. Odmah iza toga Režić je u 51. minuti propustio postići drugi pogodak čime bi svojoj ekipi olakšao „posao“ doći do pobjede.

Od 55. minute domaći su imali igrača više, zbog drugog žutog kartona isključen je Šimek. Izdržali su međutim Čakovčani pritisak i napade domaćih koji nisu iskoristili dvije prilike postići izjednačujući pogodak, dobro i organizirano su se branili i na kraju obranili.

  • P.S. Uoči susreta s Croatia Đakovom u Čakovcu, jedan interesantan podatak. Od Marsonie iz Sl. Broda su Čakovčani još prošle godine, 14.11., doživjeli posljednji prvenstveni poraz. Iza toga do 14. svibnja 2016. nisu u službenim susretima poraženi, zabilježili su u 13 utakmica 11 pobjeda, dva su put odigrali neriješeno, postigli su 30, a primili samo 2 gola. Impresivan podatak, zar ne? 

PAROVI 28. KOLA: Marsonia - Koprivnica, Oriolik - Slavonija, Mladost (A) - Vukovar 1991, Mladost (Ž) - Varaždin, BSK - Višnjevac, Podravina - Bjelovar, Slavija - Belišće, Međimurje - Croatia Đakovo