Nogomet 31.05.2017. 22:20. Zadnja izmjena: 01.06.2017. 11:15.

Međimurje prvak treće hrvatske nogometne lige - istok

VUKOVAR 1991        2

MEĐIMURJE             3

Vukovar - gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac Antonio Školić (Osijek). Strijelci: 0:1 Erić (34), 0:2 Erić (65), 0:3 Erić (81), 1:3 Suton (85), 2:3 Šest (88)

MEĐIMURJE: Šafarić, Munivrana, Pajić, Branilović, Režić, Hranilović, Erić, Oštrek, Deglin, Mesarić, Sabol. Trener Mario Kovačević

Pobjedom u Vukovaru, kolo pred kraj prvenstva Čakovčani su osigurali naslov prvaka i tako na najbolji mogući način potvrdili taj isti naslov iz prošle prvenstvene sezone. Pobjeda je tim važnija jer je ostvarena na gostovanju i u nekompletnom sastavu bez trojice standardnih igrača: Šimunića, Težaka i Slunjskog. Ostali koji su igrali, a igralo se po vrlo lošem, neravnom terenu zaslužuju čestitke za igru i zalaganje, posebno trostruki strijelac Erić koji je trenutno i najbolji strijelac 3. lige-istok. Nakon što je Šafarić u 4. minuti obranio zicer gostujućim napadačima u ostalom dijelu susreta dominacija, bolja i efikasnija igra Čakovčana. Vodeći pogodak postigao je Erić u 34. minuti, do 81. minute još dva, imao je on i još neki prilike za još uvjerljivije vodstvo. Domaći su u samom finišu susreta kada je pobjednik već bio poznat i kada su Čakovčani već na terenu počeli sa slavljem, postigli dva pogotka što im je bilo premalo za eventualni bolji rezultat.

  • U posljednjem kolu Čakovčani su u subotu domaćini ekipi Croatie Đakovo (SRC Mladost, 17:30), očekuje se da će im se kao prvacima uručiti pobjednički pehar, Čakovčani su to apsolutno zaslužili. Sada kada se zna da nisu dobili licencu za igranje u Drugoj ligi (o tome ovdje) ostaje čekati eventualno pozitivno rješenje od strane HOO-e ili Upravnog suda kojima je upućena vrlo argumentirana žalba. Biti će to teška borba, HNS je i ovaj put pokazao da ih unatoč evidentnim rezultatima "ne voli" i da su im trenutno i dalje u "drugom planu".

Ostali rezultati: Slavija - Belišće 3:1, BSK - Varaždin 1:2, Višnjevac - Bedem 0:2, Mladost - Koprivnica 2:0, Croatia Đakovo - Bjelovar 3:1, Osijek - Oriolik 3:1, Slavonija - Marsonia 3:1.

PAROVI 30. (POSLJEDNJEG) KOLA (nedjelja, 17:30): Belišće - Slavonija, Marsonia - Osijek, Oriolik - Vukovar 1991, Međimurje - Croatia Đakovo, Bjelovar - Mladost, Koprivnica - Višnjevac, Bedem - BSK, Varaždin - Slavija.