Nogomet 18.04.2020. 07:53. Zadnja izmjena: 18.04.2020. 07:53.

Nogomet

[Međimurski klubovi u iščekivanju] U opticaju više datuma nastavka prvenstva

 Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je usvojio izmjene kalendara natjecanja za 1. i 2. ligu, dok se za 3. ligu i Hrvatski nogometni kup još čeka odluka. Prema prvoj opciji, 1. liga ponovno bi počela 16. svibnja, a 2. liga – 23. svibnja, dok bi obje lige završile 18. srpnja.

Druga varijanta predviđa nastavak obiju liga 30. svibnja, te završetak – 25.srpnja, dok bi po trećem prijedlogu lige počele tek 13.lipnja i završile prvog ili drugog kolovoza, a kad se i nastave, utakmice će se vjerojatno igrati bez gledatelja. Promijenjeni su i rokovi za licenciranje. 

Što kažu o cijeloj situaciji, upitali smo nekoliko klubova. - Čekamo odluku HNS-a, dok u međuvremenu igrači treniraju individualno. Osobno, međutim nisam optimist. Možda tek ujesen krene sve ispočetka, komentira predsjednik Nogometnog kluba Rudar Mursko Središće Damir Cilar. Predsjednik NK Mladosti Sveta Marija Slavko Kvakan nada se nastavku prvenstva u svibnju. U suprotnom, najboljim rješenjem smatra započeti novu sezonu ujesen. - Nešto bi se trebalo pitati i igrače koji nisu profesionalci – mogu li u kratkom roku regularno završiti sezonu?  Ili, prvenstvo prekinuti i u jesen početi novo ili eventualno odigrati turnir za prvaka i onaj za ispadanje. Naravno ako situacija i to dozvoli, ističe predsjednik NK Međimurec  Dunjkovec/Pretetinec Mišel Ganzer, a sličnog je stava i trener NK Sloga Čakovec Tihomir Blažeka. - Ako bude moguće prvenstvo bi trebalo nastaviti tijekom svibnja jer sve poslije toga dovodi u pitanje regularnost. Naša Liga je amaterska pa bi u slučaju da se ova situacija nastavi bilo najbolje prvenstvo odgoditi, a iznova početi u kolovozu, smatra Blažeka.