Nogomet 09.04.2020. 14:45. Zadnja izmjena: 09.04.2020. 14:45.

Nogomet

Međimurski nogometaš Daniel Štefulj - otkriće riječkog kluba

Igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka Daniel Štefulj primjer je narodne uzrečice da jabuka ne pada daleko od stabla. Mladić je sin Danijela Štefulja, nekad odličnog nogometaša Varteksa, Croatie (danas Dinama), Slaven Belupa, Hannovera 96, kao i bivšeg hrvatskog reprezentativca. Daniel je u proljetnom dijelu prvenstva 1. TCom lige u dresu HNK Rijeke te je najveće otkriće Kluba s Rujevice. U proljetnom dijelu prvenstva standardni je član prve ekipe, dok je u Kup utakmici protiv Dinama namjestio pogodak Čolaku koji je prelomio utakmicu.

U razgovoru za List Međimurje Daniel ne krije svoju radost radi ovakvih rezultata: - Presretan sam. Poklopilo se mnogo toga, nešto  sportske sreće i povjerenje trenera, dobio sam svoju priliku koju sam dobro iskoristio. I naravno sve se vrati, puno treninga i odricanja i kad-tad sve dođe na svoje. Na meni je da sad još više radim, da se trudim, te da postignem i pokažem svoj maksimum. Siguran sam da će mi se naporan rad isplatiti i vratiti na najbolji mogući način, kaže privremeni stanovnik  Rijeke.

Videotreninzi

Veliku podršku pruža mu i otac: - Ponekad me i kritizira, ali znam da je to za moje dobro pa pokušavam popraviti te sitne pogreške koje on vidi. Ali, zna me često i pohvaliti i ponosan je na mene, ističe mladić, dok o stanci zbog koronavirusa kaže: - Prioritet je zdravlje, a vjerujem da će se prvenstvo uskoro nastaviti. I dalje treniram svakodnevno, nekad i više nego inače. Momčad povremeno ima zajednički videotrening. Moji planovi zasad su vezani uz HNK Rijeka, kaže mladi perspektivni nogometaš.