Nogomet 26.07.2018. 11:28. Zadnja izmjena: 26.07.2018. 11:32.

Sjednica

Međimurski nogometni savez: Početak međimurskih liga - 18./19. kolovoza

Svoju 25. sjednicu održali su članovi Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) u prostorima i odličnoj organizaciji Nogometnog kluba Budućnost Miklavec koji ove godine obilježava 50 godina uspješnog djelovanja. Od brojnih tema, odluka i zaključaka o kojima je vođena konstruktivna rasprava, a koji su svi usvojeni jednoglasno izdvajamo najvažnije.

Prihvaćena su izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje i disciplinskog suca Četvrte lige Čakovec - Varaždin za proljetni dio sezone 2017./18. Također i Propozicije za novu 2018./19. sezonu. Liga će i dalje imati 16 sudionika: Polet (SMnM), Rudar, Mladost / Komet, Sloga (Č), Međimurec, Omladinac (NSR), Pušćine, Nedelišće i Dinamo (D) iz MNS-a, te Bednja, Varteks, Jalžabet, Novi Marof, Podravina, Dubravka Zagorec i Nedeljanec iz NS Varaždina. Potpisan je i sporazum između Međimurskog i Varaždinskog nogometnog saveza o vođenju Lige za iduće četiri godine, prve godine 2018./19. Liga će se i dalje voditi u Međimurskom nogometnom savezu, povjerenik za natjecanje biti će Darko Jambrović, za suđenje Ivan Kozina, disciplinski sudac Zoran Hajdinjak, povjerenik za sigurnost Dražen Posavec, a Komisija za žalbe djelovat će u sastavu: Boris Novak-predsjednik, te Vjekoslav Jaklin i Miroslav Novinščak-članovi.

Također su usvojena izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje, komisije za delegiranje delegata i disciplinskog suca svih Međimurskih liga za proljetni dio sezone 2017./18. te Propozicije natjecanja Međimurskih liga i kup natjecanja za novu sezonu 2018./19. Imenovano je i vodstvo natjecanja za novu sezonu: Igor Križarić za povjerenika za natjecanje, Mijo Horvat povjerenika za suđenje, Stjepan Perko za disciplinskog suca, a Komisija za delegiranje delegata djelovat će u sastavu: Darko Jambrović, Željko Bacinger i Stjepan Perko.

Službena sezona počinje turnirom svim prvaka županijskih liga 28./29. srpnja u Draškovcu čiji istoimeni klub ove godine slavi vrijedan jubilej - 70 godina uspješnog djelovanja, a prvenstvena sezona počinje u svim Međimurskim ligama 18./19. kolovoza.

Sudionici liga:

  • 1. međimurska liga: Podturen, Spartak, Polet (P), Trnava, Graničar (K), Mladost (SM), Dinamo (P), Sloboda (S), Kraljevčan '38, BSK, Centrometal, Bratstvo (J), Hodošan, Sloga (Š), Galeb, Jedinstvo (GM)
  • 2. međimurska liga-A: Borac PMP, Vidovčan, Mladost (I), Omladinac (DS), Dubravčan, Croatia, Budućnost (P), Radnički, ČSK, Draškovec, Naprijed, Jadran, Drava (K), Mladost (D), Jedinstvo (NSD), Borac (DH)
  • 2. međimurska liga-B: Budućnost (M), Trnovec, Venera PMP, Pobjeda (GH), Donji Koncovčak, Hajduk-Vindija (Š), Sokol, Bratstvo (SV), Mura, Sloboda (M), Mali Mihaljevec, Plavi (P), Šenkovec, Hajduk (B), Strahoninec, Omladinac (M)
  • 3. međimurska liga: NŠ Međimurje/Čakovec, Otok, Vučetinec, Napredak, Torpedo, Dinamo (Ž), Mladost (S), Bratstvo (P), Parag, Drava (DM), Zasadbreg '77

Od ostalih pitanja spominjemo da će se u MNS-u kod nadležnih u HNS-u zalagati i nadamo se uspjeti u tome da se u novoj 2019./20. sezoni formira i krene s natjecanjem u 3. hrvatskoj ligi-sjever, sadašnja 3. hrvatska liga-istok gdje bi se trebali natjecati međimurski i klubovi Sjeverne regije nije funkcionalna. Ide se i u redizajn internetske stranice MNS-a, a Nogometnoj školi Međimurje / Čakovec dodijeljen je iznos od 2.000 kuna kao pomoć za organizaciju nedavno održanog turnira djevojčica. A tijekom cijele sjednice bilo je mnogo lijepih riječi i pohvala oko nastupa naše, hrvatske reprezentacije na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji gdje su naši reprezentativci osvojili naslov svjetskog viceprvaka i svojim nastupom proslavili Hrvatsku diljem cijelog svijeta.