Nogomet 16.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA ČAKOVEC – VARAŽDIN

NOVI MAROF SLOGA 2:1


NOVI MAROF – Igralište Novog Marofa. Sudac: Petar Ružić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Martan (27), 23:0 Martan (59), 2:1 Kosalec (80).
SLOGA: Mihalković, Dokleja, Glad, Sečan, Kosalec, Ban, Mihalović, Antonović (81. Toplek), Lesjak, Žvorc, Vugrinec. Trener: Zoran Kraljić.
Čakovčani su od gostovanja u Novom Marofu očekivali više i dobar rezultat, na tome je nažalost ostalo. Poraženi su, mnogo su tome sami pridonijeli. Osim što su bili nekompletni, nisu bili ni precizni u realizaciji izglednih prilika, najizgledniju nisu iskoristili u 44.minuti, a nije bilo ni dovoljno koncentracije, kako u obrani tako i napadu. Se su to domaći iskoristili i oni su ti koji su se na kraju veselili važnoj pobjedi i bodovima.


PLITVICA (G) - CENTROMETAL 2:0


GOJANEC – Igralište Plitvcice. Sudac: Božidar Kolarić (Novo Selo Rok). Strijelci: 1:0 Buhin(62), 2:0 Buhin (90).
CENTROMETAL:Petković,Novak (71. Vincetić), Šarić, Gunc (80. Logožar), Bratković, Dumančić, MajsenBačan, Zavrtnik (71. Strahija) Borko (46. Dombaj), Vrbanec. Trener: Dragutin Naranđa.
Gosti su imali više inicijative tijekom cijelog susreta, imali su i niz nažalost neiskorištenih prilika, pogodili su i stativu .... Sve su te nedostatke borbeni domaći iskoristili, imali su i odličnog vratara,a postigli su pogotke nakon greške obrane Centrometala,prvi iz opravdano suđenog kaznenog udarca, a drugi u sudačkoj nadoknadi. Igračima Centrometala ostaje razmisliti kako poboljšati efikasnost i biti koncentriran svih 90 minuta igre,već u subotu u lokalnom derbiju s MladostiCometom

 

Josip Freiler

 

MLADOST KOMET 1

RUDAR     1 

 

Prelog Stadion Mladosti. Gledatelja 200. Sudac:  Srnec (Čk). Strijelci: 1:0 Habuš (44)  1:1 D. Šoltić (55).

Mladost Komet: Farkaš , Habuš , D. Bukal (78.Gorupić), N. Bukal, Balent (30. D. Vuk), Đurec, A. Vuk (od 78. Hladnik), Murković, Tišljarić, Jambrović, Caban. Trener: Šestan Tomica

Rudar: M.Rajf, Levačić (89. Liklin), Šprajc, Vuri, Vurušić (89. A. Novak) D. Šoltić, F. Novak,  Čalopa (82. Radiković), N.Šoltić, Berdin, M. Šoltić.  Trener: Goran Vincetić.

 

 Utakmica Mladosti Kometa te Rudara završila je podjelom bodova što je prema prikazanome i najrealniji rezultat. Od početka utakmice igralo se je uglavnom na sredini terena da bi u 44. minuti domaćin nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Murković, Habuš se najbolje snašao i postigao pogodak za 1:0.  U nastavku utakmice gosti su ušli bolje da bi u 55. minuti Dario Šoltić postiže pogodak za 1:1. Do kraja utakmice domaćin prijeti preko Cabana dok gosti uzvraćaju prilikom Vurušića dok u posljednjim minutama Murković puca ali gostujući vratar M. Rajf odlično brani te utakmica bez pobjednika 1:1.

 

PUŠĆINE 1

NEDELIŠĆE 1

 

 Pušćine Igralište NK Pušćine. Gledatelja 400. Sudac: Jelić.

Strijelci: 1:0 Ribić (30), 1:1 Vizinger (75).

 Pušćine: Kolar, Terzić, Martan, Katalenić, Mikulec, Levanić, Lesar (od 46. Koren), Šivak (od 79. Dovečer), Špicer, Ribić (od 90. Horvat), Celinger. Trener: Dejan Car.

 Nedelišće: Trstenjak, M. Pintarić, Kosir, Egri (od 69. Vručina), Jagec, Marčec (od 58. T. Pintarić), Topolnjak, Varga, Vizinger, Slunjski, Mesarić. Trener: Damir Maretić.

 

Općinski derbi Pušćina i Nedelišća završio je bez pobjednika u utakmici koja je bila borbena i neizvjesna te odigrana pred oko 500 gledatelja. Domaćin izuzetno motiviran od početka je stvarao nešto konkretnije prilike pred golom gostiju da bi u 30. minuti bio za njega dosuđen slobodan udarac na oko dvadeset metara do gola gostiju. Udarac izvodi Ribić jako precizno i postiže pogodak te donosi erupciju oduševljenja domaćih navijača. U nastavku utakmice gosti su imali inicijativu dok su opasno prijetili Topolnjak, Mesarić, Slunjski, Egri ali odlični vratar Kolar te njihove pokušaje je odličnim intervencijama zaustavljao dok u nekoliko navrata njihovi udarci su završavali pored gola. Domaćin je uzvratio preko Levanića koji nakon odbijene lopte puca iznad gola. Ipak, u 75. minuti utakmice Slunjski je proigrao Vizingera koji ulazi iskosa te niskim i preciznim udarcem postiže pogodak za konačnih 1:1.

 

POLET 2

ZELENGAJ 1

 

 Sveti Martin na Muri Igralište NK Polet. Gledatelja 200. Sudac:  Novosel. Strijelci: 1:0 Smodiš (3), 1:1 Soldatek (5), 2:1 Zadravec (14). 

Polet: Fodor, Novak (od 52. Vršić), Radiković, Paler, Kristl (od 70. Karlovčec), Sobočan, Smodiš (od 90. Bistrović), Barat, Zadravec, Vinko, Kosi (od 79. Ferlin). Trener: Tine Špilak.

 Zelengaj: Vitez, Soldatek, Šelek, Martinez, Ismajlovski, Žitnjak, Horvat (od 67. Kovačević), Sedlar, Mlakar, Vrbek, Horvat. Trener: Stanislav Lacko.

Crveni karton: Vrbek (59).

  

 Zaslužena pobjeda domaćih nogometaša u borbenoj i neizvjesnoj utakmici. Već u 3. minuti domaći igrač Radiković izveo je udarac iz kuta da bi loptu propustio Paler ona dolazi do Smodiša koji postiže pogodak za 1:0. Dvije minute kasnije u domaćem šesnajstercu srušen je Sedlar da bi sudac svirao jedanajsterac za goste kojeg u poravnanje pretvara Soldatek.  Najljepši trenutak utakmice zbio se u 14. minuti kada je Barat proigrao Zadravca koji je sa dvadesetak metara postigao rijetko viđen pogodak na kraju vrijedan pobjede. Gosti su  od 59. minute igrali su sa igračem dok pak je domaćin dominirao i imao još nekoliko odličnih prilika za povećanje vodstva koje nije iskoristio.

 

   Zlatko Premuš

 

 

GRANIČAR/K 0

SLOBODA 0

 

Kotoriba -Sportski park. Gledatelja: 120. Sudac: Nino Škrobar.

Graničar: Jambres, N. Andrlon, Horvat, Trojko, Lončar, Nađ, Matotek, Kvakan(od 65. Rebrek) Kos, Polanec, Mikulan. Trener: Robert Čižmešija

Sloboda: Tkalčec, Mesarić(od 75. Buhanec), Pintarić(od 88.Vađunec), Novak, Cvetković, Katnec, Srenec, Kukovec(od 56. Goricaj), Baksa(od 66. Hergotić), Panić(od 66. Petek).Trener: Zvonimir Smrtić

 

Obostrano ništa, mogli bi okarakterizirati nedjeljni susret u Kotoribi. Pogotovo se to odnosi na goste iz Slakovca od kojih smo s obzirom na plasman više očekivali, dok domaći mogu i moraju biti sretni s osvojenim bodom jer su susret igrali desetkovani radi „žutića“. U takvoj igri gosti su stvorili nekoliko izglednih prigoda, što se pogotovo odnosi na prvi dio susreta, a za propuštenim mogu žaliti Panić u 27. minuti te Hergotić u 35. i 42. minuti. Potonjem je Jambres jedan udarac obranio, a drugi puta mu je, neometen ni od koga, s 11 metara pucao glavom ravno u domaćeg čuvara mreže.

Drugi dio je započeo laganom, ali jalovom, inicijativom domaćih. Da bi ona bila učinkovita trebalo je odigrati nekoliko smišljenih dodavanja koja su izostala radi pretjeranog soliranja pojedinih napadača. Gosti su u tom dijelu bili opasniji, no ponovo je do izražaja došla njihova poslovična neefikasnost. Prvi udarac u drugom dijelu domaći su na gol Tkalčeca uputili tek u 71. minuti , minutu poslije bilježimo izglednu prigodu Poljanca, a u 74. minuti Kos je pucao s 20-tak metara u lijevi donji kut gostujućeg vratara koji je udarac izvanredno obranio. 

Više želje za pobjedom pokazali su domaći koji su od objektivnih gledatelja s terena ispraćeni pljeskom.

 

M. Grubić

Izvor: 3125