Nogomet 28.03.2017. 07:08.

Treća nogometna liga - istok

Minimalna pobjeda nogometaša Međimurja

MEĐIMURJE – SLAVIJA 1:0 (0:0)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 100. Sudac. Ante Bundović (Bjelovar).  Pomoćnici: Iveljić i Plantak. Strijelac. 1:0 Režić (88-11 m).

MEĐIMURJE: Šafarić ,Munivrana,  Pajić (87. Težak), Branilović, Režić, Hranilović, (90. Pintarić), Erić, Oštrek, Mesarić, Slunjski, Sabol (81. Deglin). Trener: Mario Kovačević.

Teško su Čakovčani, pred kraj susreta i s dva igrača manje došli do apsolutno zaslužene pobjede. U utakmici u kojoj su imali 90 minuta inicijative, nekoliko neiskorištenih prilika za uvjerljivu pobjedu, u utakmici koju je obilježilo izuzetno slabo „račundžijsko“ suđenje nakon kojeg ako će odgovorni pregledati snimku moći izreći odgovarajuće sankcije. Domaći su vodeći pogodak mogli postići u 18. minuti Erić je propustio realizirati vrlo izglednu priliku,u 31.minuti na dodavanje Oštreka još jednu. Gosti su taj dio susreta , ali iza toga i do kraja istoga očigledno odugovlačili igru,nisu za to sankcionirani, iako je prvih 45 minuta trebalo produžiti za najmanje 3-4 minute. Početkom drugog poluvremena u 51.minuti na dodavanje Pajića Munivrana nije iskoristio još jednu izglednu priliku postići pogodak, gosti pak su u 61.minuti također bili u prilici, udarac Ančunovskog Šafarić je skrenuo u prečku. U 63. minuti jedan je gostujući igrač pred svojim kaznenim prostorom igrao rukom, sudac to nije sankcionirao, u 67.minuti dobra reakcija Blaškovića na dobar udarac Mesarića, u 76.minuti Erić još jednom nije realizirao dobru priliku za pogodak, u od 79.minute domaći su igrali s igračem manje.

Nakon što prethodno sudac nije sankcionirao očigledan prekršaj na Oštreku, u nastavku akcije za jedan bezazleni prekršaj Mesarić je dobio 2. žuti karton uz velike proteste na i van igrališta. Gostima se je osvetilo odugovlačenje igre, dvije minute pred kraj na dodavanje Deglina, Munivrana je nepropisno prekršajem zaustavljen u gostujućem kaznenom prostoru, a s 11 metara Režić je bio siguran strijelac za pobjedonosni pogodak. Ovaj puta u 90. minuti sudac nije završio susret, produžio ga je za čak  5 minuta no gosti nisu uspjeli postići izjednačujući pogodak. Ali je sudac u 90.minuti nakon što je domaći igrač Hranilović teže ozlijeđen isključio Režića nakon što je ovaj opravdano protestirao i odgurnuo igrača koji je Hranilovića ozlijedio.  Na kraju se je pokazalo da su domaći opravdano strahovali uoči susreta, a sve se je to „događalo“ pred subotnji debi u Varaždinu.