Nogomet 21.06.2017. 07:58. Zadnja izmjena: 21.06.2017. 07:59.

Kurilovec

Mladi Nogometne škole Međimurje/Čakovec osvojili 2. mjesto na turniru Alpas cup

U Kurilovcu je ovih dana održan tradicionalni međunarodni, sada već osmi po redu „Alpas cup 2017.“, najjači turnir u jugoistočnoj Europi za uzrast Limača U-11 (rođenih 2006.godine i mlađi).

Na turniru su uspješno sudjelovali i mladi Nogometne škole Međimurje/Čakovec, to im je bilo peto uzastopno sudjelovanje na turniru koji je odlično organiziran od strane NK Udarnika Kurilovec i sportske tvrtke Alpas s kojom Čakovčani imaju ugovor o suradnji. Da je turnir bio kvalitetan potvrđuje i lista sudionika: GNK Dinamo Zagreb, RNK Split, NK Ponikve Zagreb, HNK Hajduk Split, HNK Rijeka, OFK Beograd, NK Slaven Belupo Koprivnica, NK HAŠK Zagreb, CFR Cluj. NK Istra 1961 Pula, HNK Gorica,  FK Sarajevo, NK Lokomotiva Zagreb, SK Sturm Graz, FK Željezničar Sarajevo, HŠK Zrinjski Mostar, NK Hrvatski dragovoljac Zagreb, NK Zadar, NK Zagreb, NK Bitola, FK Crvena zvezda Beograd pobjednik turnira, te još 18 ekipa nogometnih škola iz cijele Hrvatske.

U jakoj konkurenciji mladi Nogometne škole Međimurje/Čakovec pod vodstvom trenera Karla Kosaleca (proglašen najboljim trenerom turnira) osvojili su odlično 2. mjesto na turniru i dostojno predstavljali Čakovec, Međimurje i Hrvatsku, dobili su i poziv za sudjelovanje na turniru iduće godine, a mladi Niko Farkaš Niko uvršten je u najbolju momčad turnira. Uz njega još su igrali: Vito Hozjan, Stiven Kovačić,Nino Blagović, Roko Domjanić, Sven Lesjak, Fran Ivaci, Borna Sabolčec, Luka Rodek, Ivano Rodek, Matej Dobša, Roko Petrinović, Jakov Pejanović i Jakov Štampar.

Rezultati: Prvi su dan turnira mladi Čakovčani pobijedili HNŠ Moslavina Kutina 2:0 i ACS Transialvania Bistrira 1:0, odigrali su neriješeno s NK Bistrom 1:1, a poraženi su od FK Crvene zvezde 1:0. Drugi dan turnira pobijedili su NK Rijeku 1:0 i HNH Goricu 2:1, a poraženi su od NK Slaven Belupa 3:1. Iza toga u četvrt finalu su rezultatom 1:0 bili bolji od FK Željezničara Sarajevo, a u polufinalu i od GNK Dinama Zagreb. Nakon 1:1 u regularnom tijeku susreta bili su bolji rezultatom 3:1 u izvođenja šesteraca, tu se je istakao vratar Vito Hozjan obranom dva udarca s šest metara. U finalu im je ponestalo koncentracije i snage pa su rezultatom 3:1 poraženi od Crvene zvezde. Ovim uspjehom samo je potvrđen već znani podatak da se u čakovečkoj Nogometnoj školi ozbiljno, kvalitetno i studiozno radi s mladima.