Nogomet 23.04.2020. 10:31. Zadnja izmjena: 23.04.2020. 10:35.

Nogomet

Mnogo nepoznanica i dilema vezano uz nastavak nogometnog prvenstva

U nogometu i dalje mnogo nepoznanica i dilema. Hrvatski nogometni savez prije donošenja konačnih odluka čeka naputke Stožera civilne zaštite i UEFE, mnogo se „licitira“ s datumima oko nastavka službene prvenstvene sezone.

Najnoviji termin za 1. i 2. ligu je 30. svibanj, iako su još neki termini u opticaju, mnogo toga ovisi o datumu kada će klubovi moći normalno trenirati. Trebat će se igrati i tijekom tjedna, hoće li se igrači prije svake utakmice testirati, što će se poduzeti ako neki od njih bude pozitivan na COVID 19, hoće li se igrati bez gledatelja... Mnogo je nejasnoća i oko trećih, četvrtih i županijskih liga, tu će se konačno rješenje znati 30. travnja. Neslužbeno se govori da će se ista prekinuti, proglasiti sadašnji poredak, da nitko neće ispasti, a oni koji imaju uvjete za viši rang natjecanja tamo će i ići, a lige će se godinu dana iza toga „vratiti“ na sadašnji broj sudionika. Slična razmišljanja su i oko ženskih liga, futsal lige, lige mladih za koje se već sada zna da se po svemu sudeći neće nastaviti...

Vremena za donošenja konačnih i prihvatljivih odluka je malo, problema mnogo, nadamo se da će se na kraju sve dobro riješiti, imajući pritom, u prvom planu zdravlje svih sudionika.